Mitsubishi Colt se vrací na scénu. Stále se do něj bude tankovat benzín

Our theme
Radek Pecák | 08.04.2022
dalších 6 fotek
Dřívější verze Mitsubishi Colt | foto: Mitsubishi
Zatímco mnohé evropské automobilky škrtají plány na nová malá auta, řada japonských značek činí pravý opak. Nejnověji o tom informovalo Mitsubishi.
Již příští rok po téměř desetileté přestávce vrátí japonská značka Mitsubishi na evropský trh malý městský hatchback Colt.

Na dřívější generace auta s opravdu zvučným názvem se můžete podívat do naší fotogalerie.

Informaci automobilka sdělila prostřednictvím tiskové zprávy, přičemž ji doprovodila také prvním snímkem chystaného vozu. Jde sice spíše jen o siluetu ukrytou v mnoha stínech, avšak i ta dává obrázek o designu, který využije místo dramatických hran a zlomů spíše obliny.

Nový Colt rozšíří nabídku modelů značky se třemi diamanty. Ta začíná minivozem Space Star, bude pokračovat nedávno oznámeným novým ASX a proztím vrcholit plug-in hybridním Eclipse Cross PHEV. V zásadě tak platí, že Mitsubishi Evropanům nabídne buď hatchback nebo SUV.

Označení Colt Mitsubishi vůbec poprvé použilo v roce 1962, tedy právě před 60 lety. Od té doby vzniklo množství generací tohoto vozu, který se prodává témř na všech světových trzích. 

V Evropě se mezi lety 2004 a 2014 prodalo přes 400 000 vozů poslední generace, vyráběných i přímo v tomto regionu.

Nový Colt zatím nebude plně elektrický. Mitsubishi však uvádí, že díky platformě CMF-B aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, bude řada pohonných jednotek více či méně elektrifikována.

Auto se bude vyrábět v tureckém závodě Bursa společnosti Renault.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů