Grazia Vale! Výstava motocyklů Ducati v Olympia Brno láká na speciál MotoGP

Our theme
Michal Hrabal | 10.05.2024
dalších 24 fotek
Výstava motocyklů Ducati je k vidění v obchodním centru Olympia Brno v Modřicích. Návštěvníci centra si mohou prohlédnout celkem šestatřicet exponátů, od nejstaršího z roku 1949 po nejnovější. | foto: Deník/Michal Hrabal
Motocykl VR46 Avinti, na kterém v říjnu roku 2021 závodil na Grand Prix v italském Misanu Luca Marini, je perlou výstavy motocyklů Ducati v obchodním centru Olympia Brno v Modřicích u Brna. Expozice je průřezem historie slavné značky. Mezi šestatřiceti exponáty se nachází třeba legendární Ducati Cucciolo z roku 1949, ale také aktuální modely letošní sezony. Výstava potrvá až do 26. května  
Slavnostního zahájení výstavy se zúčastnil také Lukáš Pešek, který slavnostně odhalil právě závodní speciál Lucy Mariniho. Na boku motorky je velký nápis Grazia Vale, kterým Luca Marini vzdával hold svému nevlastnímu bratru Valentinu Rossimu. Legenda MotoGP se právě v Misanu loučila s úspěšnou kariérou.

Výstava motocyklů Ducati v OC Arkády Pankrác:

Na výstavě nechybí ale ani modely 999R, Panigale V4S několikanásobných mistrů Jorge Lorenza, Francesca Bagnaii či Alvara Bautisty i závodní speciál brněnského závodníka Karla Abrahama. Ten je k vidění pouze v Olympii Brno. Tyto modely na výstavu zapůjčil Martin Klein, jeden z největších sběratelů Ducati na světě vůbec.

Mezi historické kousky expozice patří také modely Ducati 98 TS z roku 1958, Ducati 125 Sport z roku 1961 a další. „Není to zdaleka poprvé, kdy návštěvníkům našeho centra představujeme výstavu ze světa rychlých aut či motocyklů. Letošní výstava značky Ducati ale bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co u nás bylo dosud k vidění," podotkl ředitel obchodního centra Jan Pazour.

.
Article rating
5.0 from 5 (100%)
Rated: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů