Motorka Harley-Davidson bude poprvé z Lega. Vsadila na detaily

Our theme
Jan Markovič | 10.07.2019
dalších 5 fotek
Harley-Davidson Softail Fat Boy | foto: LEGO
Model motocyklu má pohyblivý motor, převod řetězem i páku na řazení.
Ze stavebnice LEGO už vznikla celá řada automobilů. Některé dokonce v životní velikosti, jako například McLaren, obytný Volkswagen T2 nebo Chevrolet Silverado. Sama firma LEGO má navíc vlastní řadu zajímavých modelů z plastových kostech včetně původního Mini Cooperu. Velký model motocyklu ale dosud chyběl.

Od prvního srpna se ale bude jako stavebnice prodávat i motocykl klasické americké značky. Harley-Davidson Softail Fat Bob by měl vyjít v přepočtu na něco málo přes 2000 korun, ale jde o do detailu propracovaný model.

Motor V-twin má pohyblivé písty. Je spojený se zadním kolem pomocí řetězu (opravdový motocykl má pohon řemenem) a tak pokud s modelem pojedete třeba po stole, budou se válce v motoru hýbat. Pohyblivé jsou také nožní páky na obou stranách, tedy řazení a brzda.

Fat Boy z Lega je vyveden v červeném laku s logem na bocích nádrže. Stejně jako jeho velká předloha má plná kola a dva masivní výfuky na boku. Nechybí označení motoru 107, velký kulatý světlomet vpředu a nápadná budík doplněný digitálním palubním počítačem. Podívejte se na detaily povedeného modelu v přiložené fotogalerii.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů