Mustang s osmiválcem dá stovku pod 5 sekund. Do Česka dorazí v létě

Our theme
Redakce | 28.04.2015
dalších 18 fotek
Ford Mustang. | foto: Ford
Ford se pochlubil několika zajímavými čísly spojenými s šestou generací modelu Mustang. Ikonický americký sporťák bude poprvé oficiálně dostupný také na českém trhu, první vozy se u nás objeví v červenci.
Zákazníci přitom mohou volit mezi klasickým atmosférickým osmiválcem a přeplňovaným čtyřválcem.

To sice není čerstvá informace, nově však známe přesné údaje týkající se výkonu a dynamiky. Pětilitrová V8 poskytuje 421 koní (310 kW) a točivý moment až 530 Nm. Turbem dopovaný motor s polovičním počtem válců má objem 2,3 litru a produkuje 317 koňských sil (233 kW) a 432 Nm.

Ford Mustang.



Se šestistupňovou manuální převodovkou zrychlí osmiválcový Mustang Fastback z klidu na 100 km/h už za 4,8 sekundy. Pomalá ale není ani slabší varianta: stovku pokoří za 5,8 s.

A spotřeba? Čtyřválec si údajně vystačí v průměru s 8 litry na sto kilometrů (s automatickou převodovkou 9,8 l/100 km), V8 samozřejmě vyžaduje paliva o něco víc. Ford udává hodnotu 13,5 l/100 km (s automatem 12 l/100 km). 

Zajímavé je, že v Evropě se nový Mustang bude prodávat se sportovním paketem, který obsahuje výkonnější brzdy, účinnější chlazení, tužší pružiny a tlumiče či samosvorný diferenciál. Řidič také bude moci volit nejrůznější jízdní režimy.

Ford Mustang.



Osmiválec pak dostane kontrolu rozjezdu, který reguluje točivý moment na zadních kolech tak, aby zajistil co nejrychlejší rozjezd z místa. Tak trochu z opačného konce je funkce Line Lock, jež aktivuje přední brzdy a umožňuje protáčení zadních kol.

Nejnovější provedení slavného "pony car" je nabízeno v karosářských variantách Fastback (kupé) a Convertible (kabriolet). Sériová výbava obsahuje 19" kola z lehké slitiny, bixenonové světlomety, dvouzónovou klimatizaci, LED zadní svítilny, zadní difuzor, audiosystém s devíti reproduktory a multimediální systém SYNC 2 s hlasovým ovládáním a 8" dotykovou obrazovkou. Na výběr je 10 odstínů laku karoserie.

Ford Mustang.



Ford Mustang lze na evropském trhu objednávat výhradně v provozovnách Ford Store. První vozy by měly dorazit k prodejcům v červenci. Ceny začínají na 880 000 Kč.

Ford Mustang - ceník


Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů