Na prodej je zřejmě první ojetá Tesla Model X. Stojí o dva miliony víc než nová

Our theme
Redakce | 27.01.2016
Tesla Model X. | foto: Tesla Motors
Americký výrobce elektromobilů Tesla Motors už loni na podzim zahájil prodej nového Modelu X. Dodávky elektrického SUV se však vlečou, v posledním čtvrtletí loňského roku k majitelům dorazilo jen něco málo přes 200 vozů. A jeden z prvních vlastníků se už Modelu X zbavuje.
Normálně by na podobné zprávě nebylo nic zajímavého, ale v případě ojeté Tesly nastala zvláštní situace.

Zákazníci si na objednané - a Tesla prý registruje desetitisíce závazných objednávek - auto musejí čekat několik měsíců. I proto si jeden z prvních majitelů mohl za lehce ojetý kousek dovolit požadovat výrazně vyšší cenu, než jakou musel zaplatit za nový vůz. Spoléhá na to, že se najde nějaký netrpělivý zájemce, který už na elektrické SUV se vzhůru otevíranými zadními dveřmi nechce čekat.

Na serveru Panjo tak najdeme inzerát nabízející červený Model X s pouhými 500 mílemi (804 km) na tachometru za 215 tisíc amerických dolarů (asi 5,37 milionu korun). Pořizovací cena přitom činila "jen" 134 200 dolarů (zhruba 3,35 mil. Kč), prodejce si tak cenu navýšil o více než 80 tisíc dolarů - tedy víc než dva miliony korun.

Současný vlastník přitom tvrdí, že auto je (vcelku pochopitelně) jako nové a bez jediného škrábance. Dále zdůrazňuje, že jde o model úvodní série Signature Edition, který má ve výbavě například autopilota, černé kožené čalounění doplněné o alcantaru, dřevěné dekory, kvalitnější audiosystém, vzduchový podvozek, šest sedadel a dvacetipalcová kola.

Pod kapotou se ukrývá silnější pohonné ústrojí se dvěma elektromory - přední poskytuje výkon 258 koní (190 kW), zadní pak 503 koňských sil (370 kW). Samozřejmostí je pohon všech kol. Téměř dvě a půl tuny vážící SUV dokáže zrychlit z klidu na stovku za 3,8 sekundy, dojezd na plně nabité baterie má dosahovat 240 mil (386 km).

A zajímá vás důvod prodeje? Majitel prý brzy po koupi zjistil, že v současnosti "esúvéčko" nepotřebuje...
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů