Nissan spustí službu sdíleného vlastnictví auta přes sociální sítě

Our theme
Redakce | 14.11.2016
Nissan Micra. | foto: Nissan
Klasické vlastnictví auta je podle některých organizací i firem luxusem, který bude v budoucnosti víceméně zbytečný. Místo něj se má prosadit sdílení vozu či vozů několika uživateli. A přesně na tom je založena i nová služba automobilky Nissan.
Japonský výrobce chce totiž na konci roku spustit službu Nissan Intelligent Get & Go Micra, jež je založena na spoluvlastnictví automobilu prostředníctvím sociálních sítí.

Nejprve bude k dispozici pro okolí Paříže, později by se měla rozšířit o do dalších míst. Na silnicích by se takto spoluvlastněné vozy, konkrétně nové Nissany Micra s 0,9litrovým zážehovým přeplňovaným tříválcem, měly objevit do dubna příštího roku.

Jádrem tohoto plánu mají tedy být sociální sítě. Nissan pak spárováním jednotlivých profilů zákazníků služby vytvoří komunity, které se o Micru podělí. K vytvoření komunit přitom využije algoritmus pracující se nejen se sociální profily, ale i s technologií geolokalizace - tak prý zajistí, aby ve skupině byli poblíž bydlící lidé se vzájemně se doplňujícími potřebami jízdy.

Tito zákazníci potom budou sdílet vlastnictví prostřednictvím finančního podílu na novém vozu. Nissan jim slibuje na míru přizpůsobenou měsíční fakturací podle využívání automobilu.

Služba bude zahrnovat pojištění, servis, přístup k internetovému párovacímu nástroji či aplikaci pro chytré telefony. Komunity se však budou muset zavázat k maximálnímu ročnímu nájezdu 15 tisíc kilometrů.

ČTĚTE TAKÉ: Nissan ukázal novou Micru. Soupeř Fabie sází na odvážný design a vnitřní prostor



Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů