Nissan ukázal nový Qashqai. Naváže na veleúspěch první generace?

Our theme
Radek Pecák | 18.02.2021
dalších 16 fotek
Nissan Qashqai 2021 | foto: Nissan
Ještě letos přijde na trh třetí generace modelu Nissan Qashqai. Zejména ta první měla na evropském trhu obrovský úspěch.
Už přes hranici 4,4 metru narostla právě odtajněná třetí generace vozu Nissan Qashqai. Tento zakladatel třídy crossoverů, tedy modelů s rysy hatchbacku i sportovně-užitkových vozů, se oproti předchůdci prodloužil o 35 milimetrů na celkových 4 425.

Zvětšily se rovněž další rozměry. Například na výšku auto měří 1635 milimetrů (+10), na šířku 1838 (+32) a rozvor se protáhl o rovné dva centimetry na 2666 milimetrů. Díky tomu je uvnitř více místa pro cestující. Také objem zavazadlového prostoru potěší. Zvětšil se o celkových padesát litrů.

I nadále zůstane pro zákazníky možnost pohonu všech kol. To v případě, že zvolí motorizaci 1,3 s automatickou převodovkou Xtronic. V této verzi má navíc vůz vyšší výkon (156 oproti 138) v základní variantě s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem výhradně předních kol.

Druhou možnou motorizací je hybridní ústrojí 1,5. To poskytuje výkon až 187 koňských sil. Dieselovým agregátům již definitivně odzvonilo.

Interiér je podle zveřejněných snímků o poznání kvalitnější než dosud. Dominuje mu displej multimediálního systému s úhlopříčkou až 12,3 palce.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů