Nová auta pro rok 2022 s klasickými karosériemi: Přibude jich jen málo

Our theme
Radek Pecák | 02.01.2022
dalších 8 fotek
Peugeot 308 SW zůstal klasickým kombíkem | foto: Peugeot
Pátrali jsme po tom, jaké nové sedany, hatchbacky, kombíky či kupé začnou být příští rok k mání u oficiálních dealerů jednotlivých značek. Samozřejmě jsme opět brali v potaz pouze ty, které si uchovají spalovací motor.
Velká část automobilek se už spíše než vozy s klasickými typy karosérie orientuje na SUV a crossovery, případně dokonce dříve zavedené modely přeměňuje na elektromobily. Mezi takové patří například nová generace Renaultu Mégane. Přesto však se v právě začínajícím roce budou na trh uvádět také novinky, které zaujmou konzervativněji laděné motoristy. Jejich výčet (naštěstí není konečný, protože v průběhu příštích měsíců budou odtajněny některé další, naleznete níže v přehledu podle značek v abecedním pořadí.

Odtajněné modely si navíc můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Audi:

Z modelů, které jsou k mání již řadu generací, bude novinkou pouze modernizované provedení klasické velké limuzíny A8. Opět bude k mání i ve verzi s prodlouženým rozvorem a také osmiválcové S8. Od vozu před modernizací půjde rozeznat díky nové masce chladiče, přednímu nárazníku a světlům.

BMW:

Značka slaví kulaté výročí své divize "M", a tak se hodně pozornosti soustředí na ni. Už v březnu ale zákazníci dostanou možnost si kupovat novou generaci malého pohledného kupé M2 Coupe s ledvinkami ve střídmé velikosti. Na konci roku se pak poprvé objeví M3 s karosérií kupé, tedy s označením Touring.

Honda:

Její snad nejklasičtější model Civic (s tím prvním jezdil u nás v seriálu Nemocnice na kraji města primář Blažej) přijede již v jedenácté generaci. Auto bude mít uhlazenější tvary než to dosluhující, prodloužený rozvor zajistí více místa v interiéru a pod kapotou se ocitnou výhradně zážehové, případně hybridní agregáty. Nabízet se bude bude od začátku léta.

Hyundai

Model Staria je zbrusu nový. Fakticky se jedná o auto, které má vyhovovat zájemcům jak o velký rodinný přepravník, tak také luxusní vůz na dlouhé cesty. Bude také k dispozici v užitkové verzi. Design je skutečně neotřelý. Prodávat se začne již v lednu.

Koncern Stellantis se činí
Mazda:

Její dvě novinky vlastně tak docela novinkami nejsou. Znovu modernizovaná "klasická" Mazda 2 dostane vlastně jen vylepšené motory s nižšími emisemi CO2. Mazda 2 Hybrid je vlastně jen "přebrendovaná" Toyota Yaris Hybrid.

Opel: 

V dubnu vstoupí oficiálně na český trh nová generace hatchbacku Opel Astra. Kombík pak bude následovat s dvouměsíčním odstupem. Hatchback se oproti současné verzi rozšířil o více než pět centimetrů a o 15 milimetrů snížil. Díky tomu vypadá rozhodně sportovněji. Objem kufru kombíku už o osm přerostl hranici 600 litrů.

Peugeot

Dříve než Opel (který rovněž využije stejnou platformu a pohonné jednotky) se představí nový hatchback Peugeot 308. Dojde k tomu již v lednu. Kombi (SW) pak bude k mání od května. Základní verze vybavená motorem 1,2 a manuální převodovkou bude stát 490 000 Kč, za kombi se připlatí 20 000 Kč.

Toyota

Japonská značka si díky své masivní "hybridizaci" může dovolit uvádět na trh také modely pro milovníky sportovní jízdy. Zatímco v roce 2021 to byl malý hatchack Yaris GR určený pro dovádění na okreskách, nyní si zájemci budou moci zakoupit druhou generaci dvoudveřového kupé GR 86.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů