Nová platforma od Mercedesu přinese osm nových aut s pohonem předních kol

Our theme
Daniel Fuglevič | 09.05.2017
dalších 6 fotek
Mercedes-Benz Concept A Sedan. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz chce ještě zvýšit už tak slušné prodejíe svých vozů s pohonem předních kol, a tak chystá do budoucna hned osm nových modelů. Postaví je na právě vyvíjené modulární platformě, která nahradí stávající techniku. Čekat můžeme malý sedan nebo další crossover.
Na současné platformě je nyní postaveno celkem pět modelů s pohonem předních kol: třída A, třída B, CLA, CLA Shooting Brake a GLA.

Pro všechny výše zmíněné modely se už chystají nástupci, kteří využijí zcela novou modulární platformu MFA2. Ta přinese nižší hmotnost, vyšší pevnost a také možnost použití hybridních pohonů.

Čtěte také: VIDEO: Řidič si chtěl užít rychlost v úplně novém Subaru. "Zahodil" ho do lesa

K současným pěti vozům chce ovšem Mercedes přidat ještě další tři zcela nové modely, jež tuto novou platformu využijí, a rovněž nabídnou pohon předních kol - či v některých variantách za příplatek pohon všech kol.

Alespoň jedním z těchto nových vozů bude určitě malý sedan třídy A, jehož koncept Mercedes nedávno představil na autosalonu v Šanghaji.

Čtěte také: Policisté si zítra převezmou "rychlé BMW". Půjde o hybridní sporťák i8?

Následně bychom mohli očekávat další crossover s možným označením GLB, jež by se velikostí zařadil nad současné GLA. Více podrobností o těchto nových modelech bohužel zatím není k dispozici. 

Po vzoru konkurentů se tedy Mercedes chystá zaplnit snad jakoukoliv díru na trhu a nabízet ještě širší řadu modelů než doposud.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů