Nové BMW řady 1 dostane techniku BMW i3 a nejvýkonnější 4válec v historii

Our theme
Jiří Švamberk | 27.03.2019
dalších 10 fotek
Nové BMW řady 1 dostane techniku elektromobilu i3 a nejvýkonnější 4válec v historii | foto: BMW
Finální tetování probíhá na zkušebním okruhu ve francouzském Miramas.
Nové BMW řady 1 je už téměř za dveřmi a BMW tak pomalu začíná odhalovat oficiální detaily. Už nějakou dobu se ví, že novinka bude po vzoru MINI a BMW řady 2 Active Tourer předokolka. Nové fotografie zamaskovaného vozu ukazují prominentní tvar masky chladiče ve tvaru ledvinek a výrazné přední světlomety v duchu současných BMW.
 
Výraznější jsou také boční line s „vytaženými“ boky a celkově nová řada 1 působí mohutněji. V zadním nárazníku jsou nyní ventilační otvory. Zda se objeví i jinde než jen u nejvýkonnějších variant, není prozatím známo.


 
BMW ohledně nové řady 1 dost mlží, ale podle oficiálního vyjádření bude nová řada 1 po dynamické stránce etalonem svého segmentu. Kvůli absenci podélně umístěné převodovky a kardanu bude uvnitř daleko více místa, což je také hlavní důvod, proč BMW k tomuto kroku přistoupilo. Co na tom, že všichni dobře víme, že šlo pouze o ušetření nákladů na výrobu…
 
Nové BMW řady 1 jako vůbec první model značky se spalovacím motorem bude využívat technologie z elektromobilu i3, která aktivně zabraňuje nedotáčivosti vozu při dynamičtější jízdě a zároveň zlepšuje trakci. V principu jde o to, že řídící jednotka kontroly trakce je umístěná společně s řídicí jednotkou motoru, což ve výsledku znamená kratší vedení a rychlejší reakční dobu. Signály tak nemusí "běhat" po celém autě, než se dostanou tam, kam mají. 

Nové BMW řady 1 dostane techniku elektromobilu i3 a nejvýkonnější 4válec v historii

 
Co se dynamiky týče, nové BMW řady 1 bude vybaveno dodatečnými výztuhami podvozku, jako například zadní bumerangovou vzpěrou, které zvýší tuhost podvozku.
 
Pod kapotou jsou očekávány klasické tří a čtyřválcové jednotky, z nichž je zatím potvrzen pouze dvoulitrový čtyřválec vrcholného provedení M135i xDrive s výkonem 306 koní, což z něj činí nejvýkonnější čtyřválec v nabídce BMW. Šestiválcového BMW řady 1 se už nejspíš nedočkáme.
 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů