Nové Mondeo má české ceny. Dorazí v říjnu a později dostane i tříválec

Our theme
Redakce, ČTK | 26.09.2014
dalších 15 fotek
Ford Mondeo. | foto: Ford
Praha /FOTOGALERIE/ - Do Česka na konci října konečně dorazí nová generace Fordu Mondeo. Cena nabízených verzí bude začínat na 611 990 Kč, levnější provedení přijde na trh až v příštím roce.
Čtvrtá generace Fordu Mondeo jezdí už dva roky ve Spojených státech amerických pod označením Fusion. V Česku bude konkurent Passatu nebo Superbu zpočátku k dostání v úrovních výbavy Trend a Titanium a se zážehovými motory EcoBoost o objemech 1,5 (160 koní) a 2,0 litru (203 a 240 koní) a vznětovými jednotkami TDCI s objemy 1,6 (115 k) a 2,0 litru (150 nebo 180 k).

Zákazníci budou moci vybírat ze tří karosářských variant: čtyřdveřového sedanu, pětidveřového liftbacku a prostorného kombi.

Ford Mondeo Kombi.


Mondeo se jako první Ford v Česku bude prodávat i jako hybrid. Čtyřdveřové Mondeo Hybrid kombinuje zážehový motor o objemu 2,0 litru s elektromotorem a lithium-ion baterií o kapacitě 1,4 kWh a má celkový výkon 187 koní. Stát bude 762 990 Kč. Je to zároveň první hybridní automobil, který bude Ford vyrábět v Evropě.

Začátkem příštího roku se nabídka rozroste o variantu Business Edition, stejně jako o vznětový motor 2.0 TDCi Bi-Turbo o výkonu 210 koní a na přání dodávaný pohon všech kol. Ve stejnou dobu přijde i verze s tříválcovým motorem 1.0 EcoBoost s cenou pod 600 000 Kč.

Ford Mondeo.


Mondeo je první evropský model značky Ford postavený na nové globální platformě pro vozy tohoto segmentu. Má novou víceprvkovou zadní nápravu a hospodárnější motory. Poprvé bude vybaven adaptivními LED světlomety a nafukovacími bezpečnostní pásy.

Ceník nového Fordu Mondeo

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů