Nový Opel Insignia bude větší a lehčí. A dostane i tříválec

Our theme
Redakce | 15.12.2015
Koncept Opel Monza. | foto: Opel
Německá automobilka Opel by už příští rok měla odhalit druhou generaci modelu Insignia. S blížící se premiérou se objevují informace, které naznačují, jak novinka bude vypadat.
Podle německého týdeníku Auto Bild například nová generace proti předchůdci výrazně naroste. Bude prý delší až o 15 centimetrů. A naroste i rozvor, zhruba o devět centimetrů. Tato změna by měla zajistit podstatně prostornější interiér.

Důležité ale je, že i přes větší rozměry bude nová Insignia lehčí. Opel si na optimalizaci hmotnosti dal záležet podobně jako v případě menší Astry a v tomto směru navíc pomáhá také nová platforma. Nastupující generace tak bude ve srovnání se současným vozem až o 100 kilogramů lehčí.

Co se týče motorů, výrobce nabídne nejen očekávatelné benzínové a naftové čtyřválce, ale také zážehový tříválec. S velkou pravděpodobností půjde o litrový agregát, který už známe z nové Astry.

Další novinkou bude diesel se dvěma turby, jehož výkon by se měl pohybovat okolo 160 koňských sil. 

Zájemci dále budou moci k vybraným motorizacím zvolit osmistupňovou automatickou převodovku, pohon všech kol a adaptivní tlumiče.

Dobrou zprávou pro příznivce sportovních verzí OPC je informace, že s ostřejším provedením se opět počítá. Nová Insignia OPC by navíc měla citelně posílit. Zatímco v současné podobě má 325 koní, v té příští nabídne výkon okolo 400 koní. Zajistí ho přeplňovaný šestiválec.

Design nové Insignie pak převezme některé prvky z nové Astry a inspirovat by se měl i konceptem Monza. Auto Bild spekuluje, že auto dostane splývavou záď a spíš než sedan bude připomínat "čtyřdveřové kupé". Tuto variantu později doplní také kombík.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů