Nový Passat není v prodeji, ale už se krade. Dva kusy zmizely přímo z továrny

Our theme
Redakce | 23.10.2014
Německá policie zveřejnila fotku zloděje nového Passatu pořízenou rychlostní kamerou. | foto: Policie Leer/Emden
Emden/Praha - Volkswagen ještě zákazníkům nedodal jediný kus nového Passatu a už řeší nepříjemný problém. Přímo ze závodu v dolnosaském Emdenu, kde se vyrábí, mu totiž byly ukradeny dva vozy. První auta přitom k prvním majitelům dorazí až ke konci roku. Někdo se zřejmě nemohl dočkat.
První Passat osmé generace Volkswagenu zmizel přímo z továrny už 3. října, po třech dnech však byl nalezen - byť lehce poškozený.

Druhé auto bylo odcizeno 14. října: pachatel se s ním tehdy doslova "probojoval" přes hlavní bránu výrobního areálu automobilky. Muže za volantem se totiž snažili vlastními těly zastavit dva zaměstnanci ochranky, jenže zloděj nezastavil a strážci před ním museli uskočit, aby je nepřejel.

Pachatel pak zamířil do města, kdy byl také Passat krátce po krádeži objeven. Lupič však vcelku pochopitelně chyběl. Další vyšetřování ukázalo, že ho zachytil radar, který pořídil poměrně kvalitní fotografii. Snímek se už objevil v německých novinách a policie žádá veřejnost o pomoc s identifikací.

Současně zkoumá, zda obě říjnové události mají nějakou spojitost.

V březnu roku 2008 se něco podobného stalo i u nás. Tehdy byl přímo z areálu kvasinské Škodovky ukraden nový Superb, který přitom ve stejnou dobu slavil v Ženevě výstavní premiéru.

Po měsíci a půl bylo auto nalezeno v Praze s kradenými poznávacími značkami a následně vráceno výrobci.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů