Nový Volkswagen Tiguan má české ceny. Stojí nejméně 560 900 Kč

Our theme
Redakce | 26.01.2016
dalších 20 fotek
Volkswagen Tiguan. | foto: Volkswagen
Nový Volkswagen Tiguan přijíždí na český trh. Druhá generace oblíbeného SUV je zatím k dispozici jen se třemi motorizacemi a ve dvou výbavových liniích. V průběhu roku se však nabídka výrazně rozšíří.
Nejlevnější verzí této novinky má být provedení s přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovkou o výkonu 125 koní (92 kW), šestistupňovou manuální převodovkou a ve výbavě Trendline. Ta zahrnuje například třízónovou klimatizaci, audiosystém s osmi reproduktory, sedmnáctipalcová litá kola a řadu bezpečnostních asistentů.

V ceníku však zatím tato varianta chybí, dorazí až v desátém týdnu tohoto roku - společně s dalšími provedeními.

V současnosti lze objednat jen vozy v liních Comfortline a Highline. První jmenovaná obsahuje mimo jiné parkovací senzory, tempomat, tmavě tónovaná skla oken od prostředního sloupku dozadu, multifunkční kožený volant, audiosystém se 6,5" displejem, chromované okenní lišty, dekorační osvětlení interiéru a osvětlené hliníkové prahové lišty.

Volkswagen Tiguan.



Nejvyšší stupeň Highline pak přidává třeba adaptivní tempomat, digitální panel přístrojů, zpětnou kamerou, bezklíčový přístupový systém nebo statické LED světlomety.

V době zahájení předprodeje je nejdostupnější Tiguan nabízen s motorem 2.0 TDI o výkonu 150 koní (110 kW) a šestistupňovou manuální převodovkou kol za cenu 735 900 Kč. Ve výbavě Highline pak stejná motorizace vyjde na 827 900 korun. Kompletní ceník naleznete tady.

150koňový diesel pak lze spojit také se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Kromě toho české zastoupení Volkswagenu nabídne ještě benzínový agregát 2.0 TSI (132 kW/180 koní).

Studie Volkswagen Tiguan GTE.


Seznam příplatkových prvků je poměrně dlouhý, jmenovat lze například pokročilý automatický asistent se zpětnou kamerou (8700 Kč), navigaci s 8" barevným dotykovým displejem (63 400 Kč), adaptivní podvozek (27 800 Kč) či kožené čalounění (59 800 Kč).

Druhá generace modelu Tiguan byla představena loni v září na autosalonu ve Frankfurtu.

Představení nového Volkswagenu Tiguan najdete zde.

Stojí na platformě MQB a ve srovnání s předchůdcem je větší a prostornější. Za zadními sedadly je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 615 litrů, který lze sklopením sedadel zvětšit až na 1655 litrů, což je o 145 litrů více než v případě předchůdce.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů