Obytný Volkswagen Bus byl pomalý. Změnil to až motor ze Subaru

Our theme
Jan Markovič | 27.12.2018
dalších 5 fotek
Volkswagen Samba Campervan | foto: The Samba
Mít obytný VW Bus z konce šedesátých let je hezké, jen občas nedrží krok s moderním provozem. To ale rozhodně není případ tohoto kousku.
Když obytný vůz, tak bez kompromisů! To si zřejmě řekl majitel tohoto Volkswagenu Bus z roku 1969, když bez okolků vyhodil starý motor a nasadil do práce dvou a půl litrový čtyřválec od Subaru. Obytňák se nyní může řítit po silnici rychlostí až 113 km/h, i když to má jeden malý háček. Má neskutečnou žízeň. Řekne si o 19 litrů benzin na 100 km.

Možná i to je důvod, proč se ho chce teď majitel zbavit. Auto je totiž na prodej a za poměrně lákavou cenu. Sice si pro něj musíte zajet až do amerického státu Utah, ale bude vaše za velmi rozumných 40 tisíc dolarů. To je podle aktuálního kurzu něco málo přes 900 tisíc korun.

Originalitu ale příliš nečekejte. Když už byl motor venku, majitel se nezdráhal předělat zbytek auta podle svých představ. Vůz tak dostal novou obytnou „budku“ i s alkovnou, tedy se spacím prostorem nad kabinou řidiče. Tam je jedna postel. Další lze rozložit z obývacího místa vzadu.

K dispozici je také manuálně výsuvná pergola, pod kterou můžete rozložit váš klasický kempovací nábytek. Nahoře na střeše se pak nacházejí solární panely, které zásobují ekologicky získanou elektřinou několik různých spotřebičů. Jde třeba o mikrovlnku, kávovar a bojler. Energii podrží dvě baterie a k dispozici je i zásobník na vodu s kapacitou 45 litrů.

Jasně, není to originál, ale nějaké to kouzlo tahle obytná hračka přece jen má. Nezapomeňte si ji prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů