Opel chystá ofenzivu. Pracuje i na velkém SUV

Our theme
ČTK, Redakce | 20.11.2014
Koncept Opel Monza. | foto: Opel
Rüsselsheim - Německá automobilka Opel zahájí ve své továrně v německém Rüsselsheimu produkci nového velkého sportovně-užitkového vozu. Novinka, která by se mohl jmenovat Monza, bude druhou vlajkovou lodí značky vedle modelu Insignia.
Dorazit by měla v roce 2019. Vzhled už jistě převezme prvky designové studie Monza, kterou Opel představil loni. Technika by měla pocházet od sesterského Buicku, motory dodá Opel Insignia. Za příplatek budou moci zájemci zvolit novou osmistupňovou automatickou převodovku.

"Tento sportovně-užitkový vůz se stane druhou vlajkovou lodí této značky vedle modelu Insignia," řekla během návštěvy v Rüsselsheimu generální ředitelka GM Mary Barra.

Automobilka již v březnu uvedla, že v Rüsselsheimu investuje 245 milionů eur (téměř sedm miliard Kč) do výroby nového modelu. Tehdy však o modelu neposkytla žádné podrobnosti. Kromě nového SUV Opel chystá i další novinky, například nástupce modelů Meriva a Zafira. Brzy dorazí také vstupní model Karl.

Opel navíc investuje 500 milionů eur (téměř 14 miliard Kč) do výroby motorů. Nově ohlášená investice se bude kromě Rüsselsheimu týkat rovněž továren v německém městě Kaiserslautern a polském městě Tychy. "Opel má pro GM velký strategický význam," uvedla Barraová. "Tyto dodatečné investice pomohou této značce znovu zazářit a přispějí k dalšímu posílení naší pozice v Evropě," dodala.

Opel se v minulosti dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů