Policejní auto s maximálkou 45 km/hod? Na řeckém ostrově je to skutečnosti

Our theme
Radek Pecák | 08.11.2021
dalších 6 fotek
Elektromobily ve služně na ostrově Chalki | foto: Citroën
Policie a další oficiální orgány na malém řeckém ostrově začaly využívat elektromobily s logem francouzské značky Citroën. Model Ami pak slouží jako klasický hlídkový policejní vůz.
Řecký ostrov Chalki leži nedaleko daleko známějšího a mnohem většího Rhodosu. Nyní se však proslavil díky velmi speciálnímu typu policejních vozidel, které se zde začaly používat.

Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Zatímco například v Dubaji jezdí policisté například v modelech od Lamborghini, a také u nás budou mít brzy možnost zasahovat na dálnicích v solidně rychlém BMW 540i, na výše zmíněném území se na maximální rychlost vůbec nehledí.

Do služby zde totiž zařadili čtyři elektrická minivozítka Citroën Ami. U nás se zatím oficiálně nenabízejí (možná se tak ale brzy stane), ve Francii ale jezdí v městském provozu. Díky jejich maximální rychlosti 45 kilometrů v hodině a výkonu pohonného elektromotoru pouze 8 koňských sil ho můžou řídit už také patnáctiletí.

Nejen maximální rychlost limituje využívání. Také dojezd je poměrně malý. Činí jen sedmdesát kilometrů. Ani to ale zřejmě nebude pro řecké policisty na Chalki velký problém. Ostrov má totiž rozlohu pouze 28 čtverečních kilometrů a od pobřeží k pobřeží je to nejvýše deset kilometrů.

Dva exempláře Ami dostala klasická uniformovaná policie, dva pak využijí příslušníci pobřežní stráže.

V elektromobilech budou od nynějška jezdit také oficiální představitelé správy ostrova. Ti ovšem dostali k využívání postatně větší model - ë-C4. Navíc pak ještě dvě elektrické dodávky ë-Jumpy a ë-Spacetourer.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů