Porsche Cayenne jako kupé. Extrémně rychlé Turbo stojí skoro čtyři miliony

Our theme
Jan Markovič | 22.03.2019
dalších 56 fotek
Porsche Cayenne Coupé | foto: Porsche
Porsche se odvážilo snížit střechu svému SUV Cayenne a nasadit mu silné motory.
Porsche se rozhodlo vstoupit do stále žádané kategorie luxusních SUV-kupé, kterou kdysi založilo BMW X6 a dlouho v něm bylo samo. Pak pse přidali ostatní, třeba Mercedes-Benz GLE Coupé nebo Audi Q8. Stejně jako oni sází nový Cayenne Coupé především na nápadnější sportovní vzhled, výkon a s tím i spojenou vysokou cenovku.

Vůz má oproti standardnímu Cyenne o 20 mm nižší linii střechy. Střecha se také nápadněji svažuje směrem vzad, což znamená, že auto muselo dostat nové zadní dveře a také zadní sedadla jsou nižší. O něco menší objem má i kufr, ale to není podstatné. Hlavní je rozšíření zadních podběhů o 18 mm, aby auto vypadalo svalnatěji. Novinkou je také elektricky ovládaný spoiler, který se vysouvá v rychlostech nad 90 km/h.

Auto dostane pro začátek pod kapotu dva benzinové motory. Základem bude třílitrový šestiválec o výkonu 335 koní a točivém momentu 450 Nm. Ten zvládne zařídit zrychlení z nuly na 100 km/h za 6,0 sekundy nebo o desetinu rychleji. To pokud si budoucí majitel přikoupí sportovní balíček Sport Chrono Pack. Silnější možností bude dvojitě přeplňovaný V8. Ten má výkony 541 koní a točivý moment 770 Nm. Stovku zvládne pokořit za 3,9 sekundy a maximální rychlost je 286 km/h.

Porsche Cayenne Coupé


Porsche Cayenne už zná i své ceny. Do prodeje jde totiž poměrně brzy, tedy v květnu. Tradicí je, že se nejdříve objeví na německém trhu. Tam bude stát základní verze 83 711 eur, tedy 2 151 373 Kč. Varianta Cayenne Coupé Turbo vyjde pak minimálně na 146 662 eur, což je v přepočtu 3 769 213 korun. České ceny zatím nejsou známé.

Porsche k novému vozu zveřejnilo obrovské množství fotek, najdete je v galerii. Jízdní snímky jsou pořízené v Jihoafrické republice, což je patrné i z obrázku navigace na jedné fotografii interiéru. Podivné je, že auto na nich jede v pravém pruhu, i když se v JAR jezdí obráceně. Všechny fotografie najdete v galerii, můžete si prohlédnout také následující oficiální video, na kterém už auto jede i po správné straně:

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů