Porsche modernizovalo 911 Turbo a Turbo S. Jsou výkonnější a rychlejší

Our theme
Redakce | 01.12.2015
další 4 fotky
Porsche 911 Turbo S. | foto: Porsche
Německá automobilka Porsche ukázala modernizovaný model 911 ve verzích Turbo a Turbo S. Oba vozy jsou po faceliftu podle očekávání o něco výkonnější a rychlejší.
Na pohled se toho moc nezměnilo. Od starších variant se novinky liší například jinými nárazníky, pozměněným víkem motoru, upravenými světlomety či novými 20 palcovými koly. 

V kabině se objevuje nový volant ve stylu 918 Spyder s ovladačem pro nastavení jízdních režimů či aktuální generace multimediálního systému s online navigací.

Porsche 911 Turbo S.


Nejdůležitější jsou však modifikace motoru. Plochý šestiválec o objemu 3,8 litru se dvěma turbodmychadly byl u obou verzí posílen o 20 koní.

Porsche 911 Turbo tak nově dává 540 koní (397 kW), Turbo S pak 580 koňských sil (427 kW). Výkon se zvedl díky úpravě sání, novým vstřikovačům a v případě silnější verze i novým tubodmychadlům.

Zajímavostí je funkce "dynamic boost", která dokáže zachovat tlak v sání i když dojde ke krátkodobému povolení tlaku na plynový pedál. Díky tomu se při potřebě okamžité akcelerace eliminuje takzvaný turboefekt.

Porsche 911 Turbo S.


Spolu s výkonem se samozřejmě zlepšilo i zrychlení. Turbo teď při sprintu z místa pokoří stovku za rovné tři sekundy (zlepšení o 0,4 s), Turbo S dokonce za 2,9 vteřiny (-0,2 s). Slabší model umí jet rychlostí 320 km/h, silnější pak 330 km/h. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu se má vejít pod 10 l/100 km.

Standardem je vždy dvouspojková převodovka PDK, pohon všech kol a aktivní natáčení zadní nápravy. Zájemci v Německu už znají i ceny, které startují na 174 669 eur, což je v přepočtu zhruba 4,72 milionu korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů