Prodloužené Audi A8 se v Číně stává Horchem. Facelift dostaly i jiné verze

Our theme
Radek Pecák | 03.11.2021
dalších 6 fotek
Vlajková loď značky Audi podstoupila facelift | foto: Audi
Největší limuzína značky se čtyřmi propojenými kruhy je v současné generaci na trhu čtvrtým rokem. Při modernizaci se měnil výraz přídě, vzadu jsou nově digitální svítilny typu OLED.
Širší a ostřeji tvarovanou masku chladiče dostalo nyní Audi A8. Souběžně s tím se proměnil také vzhled předního nárazníku. Vše je součástí úprav v rámci modernizace této vlajkové lodi německé prémiové značky.

Na nové Audi A8 ve všech verzích se můžete podívat do naší fotogalerie.

Zajímavostí je sériová montáž digitálních zadních svítilen, které využívají technologii OLED a lze díky tomu měnit jejich design. Navíc si umějí "všímat" přespříliš se přibližujících jiných účastníků silničního provozu. Jestliže dojedou na vzdálenost kratší než dva metry, aktivují se veškeré segmenty OLED.

Lidé, kteří Audi A8 sami neřídí a hoví si vzadu, jistě ocení také nové displeje připevněné na zadní straně opěradel předních sedaček. Mají úhlopříčku 10,1 palce a Full HD rozlišení.

Při modernizaci se samozřejmě rozšířila paleta nabízených asistenčních systémů. Těch nyní ve voze může být přesně čtyřicet. Auto díky nim nyní například zvládá také samočinné parkování, aniž by řidič seděl uvnitř.

Pro vůz je nyní k dispozici pět verzí pohonu. Začíná se třílitrovými šestiválci, z nichž jeden spaluje benzín a druhý naftu, dále je tu externě nabíjitelný hybrid a čtyřlitrový osmiválec. Buď může být naladěn na výkon 460 koní (ve standardní verzi vozu) nebo na 571 v případě varianty S8. Řazení převodových stupňů obstarává vždy automat Tiptronic, ve standardu je také pohon všech kol.

Na přání se dodává řízení všech kol a prediktivní aktivní podvozek. Ten dokáže každé kolo prostřednictvím elektromotoru buď dodatečně zatížit nebo naopak odlehčit. Tím se stabilizuje poloha karosérie v každé jízdní situaci. Auto se tak nenaklání ani v podélném směru například při brzdění, ani v příčném v zatáčkách.

Nově je k dispozici speciální verze A8 Long Horch. Ovšem dopřát si ji budou moci jen zákazníci v Číně. Tento vůz již na délku měří 545 centimetrů (standardní verze má 519 centimetrů a prodloužená 532). Uvnitř se auto odlišuje také speciálním kosočtvercovým prošíváním nebo koberci s dlouhým vlasem.

Na evropské trhy bude modernizované Audi A8 uvedeno během letošním prosince. Základní cena modelu A8 50 TDI Quattro byla pro německé zákazníky stanovena na 97 800 eur.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů