Project Gold se vydražil za 71 milionů. A to za pouhých deset minut

Our theme
Jiří Švamberk | 29.10.2018
dalších 42 fotek
foto: Porsche
/FOTOGALERIE/ Vzpomínáte na překrásné zlaté Porsche 993, které v Zuffenhausenu postavili úplně od znova? Šlo o retro poctu všem sportovním Porsche minulosti, kombinovanou s prvky nejnovějšího modelu Porsche 911 Turbo S Exclusive Series, odkud má Project Gold svou unikátní barvu. Porsche vůz, který má dokonce i svoje nové VIN číslo, byl představen na konci srpna s tím, že bude v podzimních měsících vydražen.
To se také stalo během akce Porsche 70th Anniversary Auction 2018, kde byl Project Gold dražen pod hlavičkou aukčního domu RM Sotheby’s. Za pouhých deset minut bylo k vyvolávací ceně přihozeno 37x a konečná částka se usadila na 2 743 500 eurech (přibližně 71 milionů korun)! Všechny peníze poputují na účet neziskové nadace Ferry Porsche Foundation.

Project Gold není pouze modernizovaná 993, je to úplně nové auto. Stavba vozu zabrala 18 měsíců a vyžádal si složení zcela nového motoru, který dosahuje výkonu 450 koní. Unikátní 911 je také vybavena pohonem všech kol a manuální převodovkou.

Nový majitel si však Project Gold nejspíše postaví někam do sbírky, protože kvůli hluku a emisím nemá silniční homologaci, takže jediným místem, kde by tohle auto mohlo „protáhnout“ všech svých 450 koní, jsou soukromé závodní okruhy.

V galerii si můžete prohlédnout kopletní galerii z procesu stavby Porsche Turbo S "Project Gold".
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů