Renault to myslí s návratem značky Alpine vážně. Chce konkurovat Porsche

Our theme
Redakce | 24.03.2015
Koncept Renault Alpine A110-50. | foto: Alpine
V roce 2012 automobilka Renault oznámila návrat kdysi slavné značky Alpine. Prvním vozem měl být lehký sporťák, na jehož vývoji se podílel také Caterham. Jenže britský výrobce nedávno projekt opustil. Renault však pokračuje i bez něho - a dokonce plánuje i další modely.
Sportovní kupé, zatím označované jako Alpine Sport 1, však bude prvním z nich. Renault si na autě prý dává záležet a s vývojem i uvedením na trh vyloženě nepospíchá. Podle posledních zpráv by měl sporťák dorazit v roce 2017.

Výrobce už má hotový design, který se má lišit od pět let staré studie Renault Alpine A110-50. O technice zatím automobilka mlčí.

Koncept Renault Alpine A110-50 a Alpine A110 (v popředí).



Zajímavé ale je, že sportovní model budou následovat i další vozy. Bruno Ancelin, výkonný viceprezident společnosti Renault, si představuje, že značku Alpine ponesou automobily, které budou moci konkurovat výrobkům automobilek Audi či Porsche.

I proto Renault ke spolupráci přizval nejen aliančního partnera Nissan, ale také koncern Daimler.

Co přesně můžeme v budoucnu čekat, však Ancelin, který se o značce Alpine rozpovídal pro magazín Auto Express, neprozradil. Naznačil jen, že se jednotlivé vozy budou od sebe výrazně lišit, nevyloučil výrobu SUV a přiznal, že je velice pravděpodobné, že alespoň částečně vsadí na hybridní ústrojí. 
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů