Seat uvedl na trh Leon ST s pohonem všech kol. A nabízí slevy na další vozy

Our theme
Redakce | 07.07.2014
Seat Leon ST. | foto: Seat
Praha - České zastoupení automobilky Seat u nás začalo prodávat další dvě verze modelu Leon v karosářském provedení kombi. Obě mají pohon všech kol. Novinkou jsou také akční ceny ostatních vozů španělské značky.
Zájemci o kombík Leon ST s pohonem všech kol mají na výběr dva motory, oba naftové: slabší 1.6 TDI produkuje výkon 105 koní a měl by si podle výrobce vystačit s 4,5 litry nafty na 100 kilometrů, silnější 2.0 TDI nabízí 150 koňských sil. Seat udává spotřebu 4,8 l/100 km. V obou případech je součástí hnacího řetězce šestistupňová manuální převodovka.

Vůz používá, stejně jako sourozenci Volkswagen Golf a Škoda Octavia, hydraulicky ovládanou a elektronicky řízenou vícelamelovou spojku v podobě páté generace spojky Haldex. Při normálních provozních podmínkách je většina hnací síly motoru přenášena na přední kola. Pokud klesne jejich trakce, je točivý moment přesměrován na zadní nápravu. Pohon všech kol doplňují i elektroničtí pomocníci, auto má například elektronické uzávěrky diferenciálu EDS na obou nápravách.

Seat Leon ST 1.6 TDI 4WD ve výbavové linii Reference stojí nejméně 488 900 Kč, dvoulitrové TDI se dodává od výbavové linie Style za ceny od 592 900 Kč.

Seat Leon ST.



V ceníku modelové řady Leon ale najdeme i několik dalších novinek. Pro všechny karosářské verze a všechny motorizace s výbavovou linií FR je nově dostupný adaptivní podvozek, zatímco zájemci o vrcholný model Leon Cupra mohou po sportovních skořepinových sedadlech. Zájemci o auto se jmenovkou Leon navíc nyní mohou při koupi ušetřit až 84 tisíc korun v případě pětidveřového Leonu a 60 tisíc korun u Leonu ST. Na obě karosářské varianty se totiž vztahuje cenové zvýhodnění, bonus při financování a u pětidveřového Leonu navíc bonus za výkup ojetého vozu.

U Seatu Ibiza lze v kombinaci s paketem Copa získat s cenové zvýhodnění až 59 400 Kč. Paket zahrnuje klimatizaci, 15" kola z lehkých slitin, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce.

Se zvýhodněním až 75 tisíc lze pořídit model Toledo s akčním paketem Reference. Nabízí šestnáctipalcová kola z lehké slitiny a pakety Komfort a Schránky, které zahrnují následující položky: tempomat, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel, rádio Seat Sound systém 2.1 s USB vstupem, ovládáním na volantu a 6 reproduktory, handsfree Bluetooth s hlasovým ovládáním, palubní počítač High, přední a zadní loketní opěrka, fixační síť, háčky a přihrádky v zavazadlovém prostoru, zadní kotoučové brzdy a tmavě tónovaná skla oken od střešního sloupku B dozadu.

Seat Toledo.


Rodinné MPV Alhambra mohou zájemci pořídit s akčním paketem Copa Plus, s nímž činí celkové zvýhodnění až 83 000 Kč. Paket rozšíří sériovou výbavu Alhambry o parkovací senzory vpředu a vzadu, natáčecí bi-xenonové světlomety a Technický paket II, obsahující handsfree Bluetooth, Seat Media systém 2.1, navigační systém s dotykovým displejem a zadní parkovací kameru.

Novinky najdeme i v ceníku modelů Altea a Altea XL. S akčním paketem Comfort činí celkové zvýhodnění až 49 tisíc korun. Paket zahrnuje parkovací senzory vpředu a vzadu, světelný a dešťový senzor, automaticky zatmavitelné vnitřní zpětné zrcátko, navigační systém s mapovými podklady západní Evropy včetně České republiky, digitální rádio DAB, 5" barevný dotykový displej, dvojité dno zavazadlového prostoru, schránku pod dnem zavazadlového prostoru, stropní panel s odkládacími schránkami a displejem TFT, síť v zavazadlovém prostoru, háčky a horní úchyty pro zajištění dětských sedaček.

Modely Altea mají navíc ještě posuvná zadní sedadla, zatímco cestující v modelu Altea XL s paketem Comfort mohou využít sklopné stolky na zadní straně předních sedadel, roletky na bočních oknech vzadu a dělicí síť.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů