Seat začíná v České republice prodávat model Mii

Our theme
Redakce | 07.11.2012
Seat Mii | foto: Seat
Praha – Seat zahájil na českém trhu prodej malého vozu Mii a vstoupil tak do nového segmentu, v němž hodlá oslovit zákazníky.
Nový Seat Mii je hned od začátku prodeje nabízen se dvěma druhy karoserie, dvěma motory a dvěma stupni výbavy. Pod kapotou má nový zážehový tříválec 1,0 litru o výkonu 44 kW (60 k) nebo 55 kW (75 k).

Pro městský provoz je jako stvořená automatizovaná převodovka. Tato alternativa sériově montované pětistupňové mechanické převodovky zbaví totiž řidiče únavné práce se spojkou a řadicí pákou.

Seat Mii 1.0 o výkonu 44 kW (60 k) zrychlí z 0 na 100 km/h za 17,5 s, dosahuje nejvyšší rychlosti 160 km/h a v průměru spotřebuje 4,5 l/100 km.

Hodnoty pro variantu s nejvyšším výkonem 55 kW (75 k) jsou následující (v závorce odlišné údaje pro automatizovanou převodovku): 0-100 km/h za 15,5 (16,0) s, nejvyšší rychlost 171 km/h, kombinovaná spotřeba EU 4,7 (4,5) l/100 km.

Sériová výbava modelu Mii Reference zahrnuje mimo jiné ABS, airbag řidiče a spolujezdce (deaktivovatelný), boční airbagy, imobilizér a ochranu proti krádeži, ISOFIX pro dětské sedačky na zadních sedadlech, 14" ocelová kola, elektromechanický posilovač řízení, vyhřívané zadní okno, centrální zamykání, přípravu pro rádio se 2 reproduktory, světla pro denní svícení, signalizaci nezapnutého bezpečnostního pásu, SEAT Service Mobility a sadu na opravu pneumatik.

Výbavová linie Style k tomu navíc přidává například zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě karoserie, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná přední okna, uzamykatelnou schránku před spolujezdcem nebo palubní počítač.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů