Šéf Rolls-Royce se pustil do Bentley. Bentayga je prý jen kamuflované Audi

Our theme
Daniel Fuglevič | 09.08.2017
Maskovaný prototyp SUV Rolls-Royce Cullinan. | foto: Rolls-Royce
Že Rolls-Royce připravuje svoje první SUV v historii, víme už docela dlouhou dobu. Ale než se nám naplno představí, bude to ještě chvíli trvat. Mezitím se však šéf anglické značky obul do konkurenčního Bentley a jejich SUV.
Samozřejmě první SUV od Rolls-Royce vlastně nemůžeme nazývat SUV, protože se britský výrobce používání tohoto termínu brání. SUV je totiž zkratka pro sportovně-užitkové vozidlo. A Rolls-Royce nechce (a ani snad nemůže) být ani sportovní, ani užitkový.

Další úroveň povýšení nového modelu pod kódovým označením Cullinan nad ostatní vozy teď předvedl samotný šéf Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös.

Pro novinku totiž značka použije svou zcela novou platformu, kterou využila již pro nedávno představnou sedmou generaci limuzíny Phantom. Původní předpoklady o využití základů BMW řady 7 pro Phantom se tak nenaplnili. Rolls-Royce si jednoduše zasluhuje svou vlastní unikátní platformu a karoserii, což šéf značky zdůraznil v rozhovoru pro Automotive News, přičemž se troufalou poznámkou trefil do konkurenčního Bentley.

„Nepoužíváme masově vyráběné platformy. Díky nim jste limitování v oblasti designu a masivně to podkopává exkluzivitu. V tomto segmentu prostě nechcete kamuflované (Audi) Q7. Chcete mít opravdový Rolls-Royce,“ prohlásil.

Müller-Ötvös tímto pochopitelně myslel model Bentayga od Bentley, který stojí právě na základech "obyčejného“ Audi Q7. Jak ale bude vypadat a jezdit novinka od Rolls-Royce, na to si budeme muset ještě počkat.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů