Seniorka v BMW vjela na pěší zónu. Řidičák jsem už vrátila, řekla strážníkům

Our theme
Michaela Horynová | 20.03.2024
Seniorka vjela do zákazu, navíc bez platného řidičského průkazu. | foto: MP HK
S vozem BMW vjela čtyřiasedmdesátiletá žena na pěší zónu v centru Hradce Králové. Mířila neohroženě na finanční úřad, ovšem porušila při tom několik pravidel silničního provozu. Navíc, jak sama s klidem strážníkům oznámila, nemá ani řidičský průkaz. Podívejte se na video ze zásahu hradeckých strážníků.
„Vy už jste vrátila řidičský průkaz?“ ptá se nevěřícně strážník seniorky, kterou hlídka zastavila za volantem BMW na pěší zónu v centru Hradce Králové. Řidička nerespektovala dopravní značku zákaz vjezdu všech motorových vozidel.

Záznam ze zásahu hradeckých strážníků:

Strážníci ji proto chtěli zastavit a dali k tomu pokyn. „Seniorka však nereagovala a pokračovala v jízdě přes celou pěší zónu, světelnou křižovatku, až do ulice Karla IV.. Zastavila ve chvíli, kdy ji služební vozidlo předjelo a znemožnilo další jízdu,“ sdělila za městskou policii Eva Kněžourová.

Jak se ukázalo, seniorka nemá řidičský průkaz. „Jak sama sdělila, už dávno ho odevzdala, protože se vybodovala. Má však dva technické průkazy. Ten novější ale předložit nemůže, protože si ho schovává doma, aby si ho nepoškodila. Dnes si však potřebovala zajet na finanční úřad, a až si to zařídí, tak auto zase někde odstaví,“ sdělila detaily zásahu Kněžourová.

Strážníci přivolali státní policisty. Ti ženě sdělili, že je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ si převzali k dalšímu šetření.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů