Škoda Octavia: Akční verze RS Challenge a úsporná GreenLine v prodeji

Our theme
Redakce | 22.10.2013
Škoda Octavia RS Challenge. | foto: Škoda
Mladá Boleslav - Nejrychlejší škodovka je v prodeji teprve tři měsíce a výrobce už připravil akční verzi. Výbavový paket Octavia RS Challenge bude k dostání od listopadu. Ve stejnou dobu dorazí na trh také úsporné provedení GreenLine a novinky hlásí také menší Rapid.
Paket Challenge má podtrhovat sportovní vzhled Octavie RS, dostanete s ním černě lakovaná zpětná zrcátka a mřížku chladiče a u verze Combi navíc také černě lakovaný střešní nosič. Akční verze stojí na černých osmnáctipalcových hliníkových kolech Gemini.

Octavia RS Challenge je sériově vybavena volbou jízdního profilu Performance Mode Selection, pomocí níž si řidič může stiskem tlačítka zvolit nastavení několika parametrů. V nabídce je také kožený paket pro volant, hlavici řadicí páky a madlo ruční brzdy, kůže je prošita červeným stehem. Na barevném displeji Maxi DOT jsou nově také digitální stopky. Paket Challenge v případě auta s manuální převodovkou vyjde na 13 200 Kč, s automatickou převodovkou zaplatíte 8 700 Kč.

Od listopadu bude Octavia k dispozici také v úsporné verzi GreenLine. "Zelenou oktávku" pohání vznětový motor 1,6 TDI o výkonu 100 koní a chlubí se normovanou spotřebou 3,3 l/100 km.

Škoda Octavia GreenLine.


GreenLine i pro Rapid Spaceback
Od začátku října je na trhu Škoda Rapid Spaceback, první kompaktní hatchback české automobilky. A v listopadu i on dorazí v úsporné verzi GreenLine. Pod kapotou je vznětová pohonná jednotka 1,6 TDI o výkonu 90 koní, spotřeba má činit 3,8 l/100 km. Rapid Spaceback GreenLine je vybaven systémem start-stop, rekuperací brzdné energie a pneumatikami se sníženým valivým odporem. Další úspory přináší například speciální zakrytování mřížky chladiče, zakryté otvory pro vstup vzduchu, ozdobné kryty kol a volitelný zadní spojler, optimalizující aerodynamický odpor vozu.

Škoda Rapid Spaceback GreenLine.



S uvedením nového Spacebacku se několika novinek dočká i běžný Rapid. Získá například nový elektromechanický posilovač řízení, nový tříramenný volant v pěti různých variantách, výbavové verze Ambition a Elegance dostaly nové potahové látky sedadel a dekory přístrojové desky ve čtyřech designových provedeních. I Rapid existuje v "zelené" verzi GreenLine, spoléhá samozřejmě na stejný motor.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů