Nová Škoda pro herní svět už ve středu: čím je zajímavá a jak koukat na odhalení

Our theme
Dominik Valášek | 21.04.2024
První snímek Škody Vision Gran Turismo | foto: Se svolením Škoda Auto
Tohle odhalení nové Škody není úplně standardní. Mladoboleslavská značka tentokrát nepředstavuje vůz z oceli, hliníku a plastu, ale virtuální závodní speciál, se kterým si budete moci zajezdit ve hře Gran Turismo 7. Přesto je ovšem zajímavý i pro nehráče. Škoda se se svým vozem Vision Gran Turismo zařazuje mezi značky, které již svou vizi ideálního závodního vozu představily dříve. Odhalení závodní – byť pouze virtuální – Škody můžete navíc sledovat ve středu živě on-line.
Zatím je k dispozici jen první fotka, na které nová ŠkodaVision Gran Turismo uhání virtuální pustinou. Neurčitý pohled zezadu odhaluje nízkou aerodynamickou siluetu s uprostřed umístěnou kapličkou za kabinou pilota, široký postoj a uzounká LED zadní světla, doplněná mlhovým světlem uprostřed – tak jako to mají skutečné závodní vozy kategorie GT.

Škoda zdůrazňuje, že design spojuje inspiraci ikonickým závodním vozem Škoda 1100 OHC Spider z roku 1957 s novou designovou školou mladoboleslavské značky. Virtuální pohon pak bude ryze elektrický, a i když neznáme žádné předběžné údaje, je jasné, že půjde o hodně rychlý vůz.

Škoda se tak jako další automobilka přidává k výzvě vydavatelů videoherní série Gran Turismo. Ti oslovili zástupce automobilek, ale i módních značek nebo automobilových designérských studií, aby navrhli ideální podobu závodního vozu pro kategorii GT. Vozy existující ryze ve virtuálním světě se potom objeví přímo ve hře Gran Turismo 7, která je dostupná na herní konzoli Playstation 5.

Svůj závodní vůz s jednotným názvem Vision Gran Turismo už představilo mnoho automobilek, některé dokonce opakovaně. Nejvíce aut samozřejmě nese značku automobilek vyrábějících sportovní a luxusní vozy – je tu třeba Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Porsche nebo McLaren, na druhou stranu nechybí ani Hyundai, Suzuki, Daihatsu, Peugeot, Honda a další. Mezi ostatními značkami jsou třeba studia Italdesign a Zagato nebo módní Bvlgari.

V galerii si můžete prohlédnout starší koncepty nejrůznějších značek:

Škoda Vision Gran Turismo je tak do značné míry prestižní záležitostí a zajištěním toho, aby byla česká automobilka více vidět i ve světě virtuálního závodění.

Finální odhalení vozu je plánováno na středu 24. dubna 2024 na 18:00 a proběhne v pražské PlayZone Areně. Odhalení můžete sledovat i živě, a to třeba na oficiálním YouTube kanále Škody Auto.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů