Sporťák i velké SUV. Mezi ojetými vozy na LPG najdete opravdové bizarnosti

Our theme
Jan Markovič | 10.12.2018
dalších 23 fotek
Kdo by tušil, že v bazaru narazíte i na VW Touareg spalující LPG? | foto: Výrobci
Prozkoumali jsme nabídku českých autobazarů. Hledali jsme ojetiny schopné konzumovat i LPG. Našli jsme 26 aut, u kterých je tento druh paliva minimálně zvláštní.
Potkat Dacii Logan, Škodu Fabia Junior nebo třeba starý Seat Ibiza u čerpací stanice LPG není nic neobvyklého. Klidně se ale může stát, že před vámi ve frontě na plnící pistoli bude stát velký Volkswagen Touareg. Není jediným zvláštním autem, které v českých bazarech najdete s přestavbou pro LPG. Objevili jsme i exotičtější kousky.

Výstřední ojetiny na LPG lze jednoduše rozdělit do několika kategorií. V té první se nachází vozy dovezené z USA, které si sem přivezli nadšenci. Poté ale zjistili, že americká spotřeba nejde dohromady s českými cenami, a tak zaplatili za přestavbu. Našli jsme proto třeba ojetý Cadillac Escalade, Dodge RAM nebo třeba Chevrolet Suburban. Všechno vozy s velkými šesti a osmiválcovými motory.

Kategorii samu pro sebe tvoří kupodivu vozy značky Mercedes-Benz. Je až komické, do jakých aut jejich majitelé LPG nasadili. Kromě třídy S nebo od ní odvozeného kupé CL, se tak setkáte třeba i s raritou v podobě Mercedesu-Benz SLK z roku 2000, kde jsou důvody pro instalaci LPG minimálně pochybné.

Pak už je tu jen třetí skupina, která se řídí pravidlem: Dej LPG do všeho, co má benzinový motor. V ní najdeme takové hanby, jako Alfu Romeo GT V6, BMW 745i nebo třeba kabriolet Saab 9-3. Na druhou stranu, nelze se na majitele těchto aut zlobit. Za téměř poloviční náklady si užijí pěkné auto, jehož provozování by si jinak sotva mohli dovolit.

Podívejte se do naší velké fotogalerie, kde najdete přehled nabídek zvláštních ojetin na LPG. Vybrali jsme konkrétní vozy, tedy včetně informace o ročníku, nájezdu a ceně. Některá auta se prodávají opravdu za pakatel, jiná jsou až podivně cenově nadsazená.

dalších 23 fotek
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů