Lexus zřejmě také brzy nabídne "ostré" SUV., Asi na základě novinky UX

Our theme
Jiří Švamberk | 28.01.2019
foto: Lexus
Reaguje tak na obrovskou popularitu sportovně orientovaných SUV modelů BMW M či Mercedes-AMG.
Doposud jsme byli zvyklí na to, že pokud se na některém z modelů Lexus objevilo písmeno F, vždy šlo o klasický tříprostorový sedan, případně dvoudveřové kupé. To se ale nejspíš co nevidět změní. Lexus by rád písmenko F, odkazující na horu Fuji, viděl také na sportovně orientovaných crossoverech a modelech SUV.

Tuto novinku prozradil během právě skončené 24hodinovky v Daytoně Cooper Ericksen, viceprezident pro produktové plánování a obchodní strategii Lexus.

Že se u Lexusu něco takového chystá, potvrzuje také vyjádření šéfinženýra Lexusu UX a výkonného viceprezidenta Chika Kakoa, který řekl, že Lexus UX má velký potenciál stát se členem rodiny F, a to v podobě hybridního vysokovýkonného modelu.

Lexus v současné době zvažuje, zda se soustředit na silniční modely, nebo na ty skutečně terénní, které díky Toyotě v nabídce má. Vzhledem ke konkurenci by bylo logické, kdyby se Lexus soustředil na silničně orientované modely. Na druhou stranu, Japonci dost často dělají věci jinak, než všichni ostatní, takže se nechme překvapit.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů