Suzuki Vitaru omladili. Oblíbené SUV dostalo i nové motory

Our theme
Radek Pecák | 01.08.2018
Suzuki Vitara facelift (2018) | foto: Suzuki
Facelift jednoho z nejpopulárnějších modelů japonské značky Suzuki přinesl pozměněný vzhled přední části vozu.
Čtyři roky od okamžiku, kdy Suzuki představilo místo původní Grand Vitary s klasickou "offroadovou" koncepcí SUV se zkráceným názvem, se Vitara ukazuje v modernizovaném vzhledu. Oproti původnímu designu má na přídi novou masku chladiče, také nárazník doznal úprav.

Změn si bude možné povšimnout i uvnitř. Mezi přístrojovými ukazateli je totiž teď barevný displej palubního počítače. Tisková zpráva hovoří také o kvalitnějších plastech v kabině a sadě přidaných bezpečnostních asistentů. Například se řidič bude moci spoléhat na pomoc samočinného nouzového brzdění, čtení dopravních značek, hlídání mrtvého úhlu a udržování vozu ve stanoveném jízdním pruhu.

V souvislosti s novými emisními normami se ale hlavní změny odehrály pod kapotou. Končí atmosférická zážehová šestnáctistovka a její místo zaujme přeplňovaný litrový agregát, který poskytuje maximální výkon 81 kW. Druhou možností je rovněž benzinový turbomotor. Tentokrát má kubaturu 1400 cm3 a je naladěn na výkon 103 kW. K dispozici i nadále bude jak varianta s pohonem pouze přední nápravy, tak i verze 4x4.

Suzuki vůz zatím ukazuje v nové slušivé zlaté barvě. V té zřejmě bude prezentován také na pařížském výstavišti v sousedství nového Jimny. Do prodeje na evropských trzích se má nová verze Vitary dostat na začátku letošního podzimu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů