Tato zkrachovalá prodejna Subaru vás vrátí v čase. Ukrývá i jednu vzácnost

Our theme
Daniel Fuglevič | 07.02.2018
dalších 6 fotek
Vozy stojí uvnitř showroomu již přes 25 let. | foto: carsaddiction.com
Tato prodejna Subaru na Maltě má zvláštní osud. I přes zkrachování tamního dealera a opuštění firemních prostor totiž na místě dodnes stojí řada neprodaných aut. Uvnitř prodejny se tedy doslova zastavil čas, jsou zde vystaveny nové modely Subaru z přelomu 80. a 90. let.
O autosalon a ani o vozy zkrachovalého dealerství na Maltě od té doby zřejmě nikdo neměl zájem. Tehdy nové modely Subaru tak na místě stojí už od začátku 90. let, s takřka nulovým nájezdem a v nikdy nepoužívaném stavu.

Fotografie prodejny byly pořízeny webem carsaddiction.com, který dále zmiňuje, že dealera na začátku devadesátých let předběhl mnohem úspěšnější prodejce, který si otevřel showroom v jiné části ostrova. Vlastník tak jednoho dne prostě „zavřel krám“ a už se nikdy nevrátil. A všechny neprodané vozy nechal uvnitř.

Za výlohou tak můžete i dnes vidět modely z přelomu 80. a 90. let. Mezi nimi třeba staré Imprezy v základní výbavě ve verzi sedan i kombi, ale také nyní opravdu vzácné kupé XT 4WD Turbo.

A právě Subaru XT 4WD Turbo mezi vskutku normálními modely doslova září. Modelu představeného v roce 1985 se nakonec celosvětově neprodalo příliš mnoho kusů a dnes se považuje za vyhledávaný japonský youngtimer. Jeho plochý přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru produkoval kolem 136 koní (100 kW).

Stejně jako zbytek vystavených vozů je i tohle XT v úžasné kondici. Na fotky se podívejte v galerii.

Podle dostupných informací se má přitom na Maltě vyskytovat pouze jeden další kus tohoto modelu, což z něj i na poměry malé ostrovní země dělá opravdového „jednorožce“.

Je nakonec možná s podivem, že takto dlouho nestřežená a nikým zřejmě nepostrádaná auta se ještě nikdo nesnažil pod rouškou noci odcizit. Každopádně je škoda takto zachovalé kusy nezachránit a neposlat je poprvé v jejich dlouhém životě na silnici.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů