V průšvihu i bez Clarksona? Top Gear porušil povolenou rychlost v Norsku, o dost

Our theme
Dominik Valášek | 26.06.2017
Chris Harris, Matt LeBlanc a Rory Reid. | foto: BBC
Jak vidno, britský motoristický pořad Top Gear nepotřebuje Jeremyho Clarksona, aby se dostal do potíží. Nejnovější problém, který musí produkce řešit, se týká masivního překročení povolené rychlosti v Norsku. A tady si na rychlost potrpí možná až příliš.
Produkce získala od zdejší policie povolení, podle kterého smí natáčet až při rychlosti 140 km/h. To by se sice nemuselo zdát jako takové terno, jenže Norsko má jedny z nejnižších limitů na světě a po dálnici se zde smí jezdit pouze 100 km/h.

Určitá úlitba by tedy byla, nicméně filmařům to zjevně nestačilo. Radary totiž dvěma natáčeným autům v tunelu Atlantic Ocean Tunnel naměřila rychlosti 168 km/h a 243 km/h. Jen pro informaci, za překročení rychlosti o 40 km/h můžete zaplatit pokutu v přepočtu okolo 30 000 korun a jít si sednout do vězení na půl roku. Což je podle nás poněkud psychopatický způsob, jak se vypořádat s překročením povolené rychlosti.

Televize BBC tvrdí, že během spáchání prohřešku nebyl na místě přítomen ani jeden ze dvou moderátorů, kteří se podíleli na natáčení v Norsku. Ani Matt LeBlanc, ani Chris Harris si tedy žádný průšvih neudělali a problém má evidentně někdo ze štábu.

Policie teď v kooperaci s BBC zjišťuje, kdy byl přestupek spáchán. Je totiž docela možné, že byl v danou dobu tunel zcela uzavřen výhradně pro natáčení a v tom případě by se nemuselo jednat o problém. Tedy - alespoň ne o tak velký problém.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů