Toyota láká na novou generaci RAV4. Co můžeme od novinky čekat?

Our theme
Daniel Fuglevič | 14.03.2018
dalších 11 fotek
Upoutávka na novou Toyotu RAV4. | foto: Toyota
Kromě Supry se japonská Toyota chystá i na další zásadní premiéru. Už zanedlouho by se totiž měla oficiálně představit i nová generace SUV RAV4. Než k tomu dojde, automobilka nás láká první tajemnou fotografií, přičemž o technice již také víme pár detailů.
Zatím se tak musíme spokojit pouze s temnou siluetou nové RAV4, která alespoň z profilu ujišťuje, že svým tvarem žádnou revoluci mezi SUV nechystá. Na první oficiální fotky odhaleného vozu bychom však neměli čekat kdovíjak dlouho. Premiéra novinky je plánovaná na 28. března na autosalonu v New Yorku.

Očekává se, že design nové RAV4 bude alespoň částečně vycházet z konceptu FT-AC (viz galerie), který Toyota ukázala minulý rok v Los Angeles. Novinka by tak mohla přijít s trochu svalnatějším vzezřením, podobným většímu modelu 4Runner, který je nabízen v USA.

Z hlediska techniky by podle magazínu Motor Trend mohla RAV4 dostat pod kapotu třeba výkonnější 2,5litrový čtyřválec. Nicméně je pravděpodobné, že v Evropě bude nabídka motorů docela jiná.

U nás tedy RAV4 nejspíše využije upravené verze přeplňovaných, dvoulitrových benzinových i naftových čtyřválců s výkonem přes 152 koní (112 kW), zatímco vyladění by mohla podstoupit i hybridní jednotka, spojující 2,5litrový benzinový čtyřválec a elektromotor pro kombinovaný výkon kolem 200 koní (147 kW).  

Mezi převodovkami se určitě objeví osmistupňová automatická i současná bezstupňová CVT převodovka, stejně jako manuální šestistupňová skříň. V nabídce určitě nebude chybět volba pohonu předních nebo všech kol.

Nová Toyota RAV4 by pak měla stát na identické TNGA platformě, jakou nyní používá Prius, Auris i nový crossover Lexus UX.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů