Unikl první snímek nové Alfy Romeo GTV. V nabídce bude také jako hybrid

Our theme
Jiří Švamberk | 01.04.2019
Uniklý snímek pripravovaného modelu GTV. | foto: archiv
Nové čtyřsedadlové kupé také dostane fantastickou přeplňovanou jednotku 2,9 V6, kterou doplní elektromotor.
Alfa Romeo návrat legendárního GTV avizovala již v červnu 2018 na tiskové konferenci FCA Capital Markets day, kde představila svůj plán na následujících pět let. Při té příležitosti ukázala skicu, jak by mohlo nové dvoudveřové kupé pro čtyři vypadat.
 
Nyní internetem koluje další fotka, kterou evidentně do světa pustil někdo z vlastních řad. A přestože nová fotka nezachycuje novinku v celé své kráse, je už teď jasné, že design nového modelu bude úchvatný.

Nové GTV má být v podstatě dvoudveřovým provedení skvělé Alfy Romeo Giulia a v nabídce se objeví také sportovní Quadrifoglio Verde. Zda půjde o jedinou motorizace se neví, ale pravděpodobně vzniknou i další, méně extrémní motorizace. Superrychlá verze QV dostane hybridní pohon, přičemž elektromotor ve spojení s přeplňovaným motorem 2,9 V6 nabídne více než 600 koní.
 
Kromě masivního výkonu se vůz pochlubí rozložením hmotnosti 50:50, vektorováním točivého momentu a pohonem všech kol. Doufejme, že Alfa Romeo uvažuje také o verzi s pohonem pouze zadních kol, protože tomuhle autu by rozhodně slušel. O manuální převodovce raději ani snít nebudeme, protože manuál se neprodával ani u Giulii QV s tříprostorovou karoserií, takže asi tak…

První oficiální skica Alfy Romeo GTV.

 
Nový model se ukáže v roce 2021 a do prodeje zamíří o další rok později. Označení GTV se vrátí po více než 15 letech. Kromě tohoto modelu se můžeme těšit na další novinky od značky se sportovním srdcem, mezi něž budou patřit nejen nová SUV, ale také prodloužená Giulia a nástupce supersportovního modelu 8C Competizione.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů