Kahn Design chystá šestikolový Defender se stahovací střechou. Má přes 400 koní

Our theme
Daniel Fuglevič | 14.12.2017
První ilustrace Kahn Design Flying Huntsman 6x6 Soft-Top. | foto: Kahn Design
Britský úpravce chce pompézností zřejmě konkurovat Mercedesu s jeho šestikolovými monstry a otevřenými teréňáky třídy G. Chystá totiž opravdovou specialitku ve formě upraveného Land Roveru Defender s šestikolovým podvozkem a stahovací střechou.
Kahn Design je na poli výstředních úprav offroadů a SUV již celkem známým jménem, přestože v jeho portfoliu najdete i limuzíny či supersporty. Nápad šestikolového Land Roveru přitom není úplně nový, jelikož uzavřenou i pick-up verzi takového vozidla Kahn představil již dříve. Teď ale posunuje úroveň šílenosti zase dál.

Novinka, na kterou firma aktuálně láká potencionální zájemce, se celým jménem nazývá Kahn Design Flying Huntsman 6x6 Soft Top. Bohužel prozatím byla zveřejněna pouze jediná grafická ilustrace, ukazující, jak bude finální produkt vypadat. Pár informací o technice však už známe. 

Pod kapotou bude uložen 6,2litrový osmiválec od GM naladěný na 430 koní (316 kW) a svou sílu bude pochopitelně směrovat na šestici kol skrze automatickou převodovku a řadu uzamykatelných diferenciálů. Flying Huntsman tak nebude pouze vypadat poněkud bláznivě, ale také bude schopný v terénu.

Skládací plátěná střecha pak pokrývá celou polovinu délky vozu, přičemž zadní sedačky musely být posunuty trochu dopředu, aby se za ně vešel mechanismus střechy. Posádka si ale i přesto dopřeje extra místa pro nohy.

Oficiální představení hotového modelu si Kahn nechává až na léto příštího roku. Cena bude začínat na v přepočtu 7,2 milionech korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů