V Číně prodávají roztomilou kopii Mercedesu G. S originálem si ji nespletete

Our theme
Daniel Fuglevič | 20.03.2018
dalších 12 fotek
Qifeng K7. | foto: Qifeng Auto.
Na kopie čínských automobilek jsme si už celkem zvykli. Tamní výrobci se často neštítí obšlehnout design evropských vozů málem do posledního detailu a svými výtvory často baví zbytek světa. Třeba jako nyní, kdy se jisté automobilce podařilo design „Géčka“ od Mercedesu naroubovat na malé městské vozítko.
Model K7 od čínské automobilky Qifeng Auto je prapodivnou zmenšenou kopií velkého SUV od Mercedesu, přičemž s původním zaměřením originálu z Německa nemá vůbec nic společného.

Namísto pořádného off-roadu jde totiž o ekonomické elektrické vozítko do města, jehož výkon se pohybuje dle specifikace od 5,3 do 6,7 koně (od 3,8 kW do 4,9 kW). Maximální rychlost je přitom v obou případech 50 km/h, podle kapacity zvolené baterie dojezd čítá až 170 kilometrů.

Při srovnání rozměrů s Mercedesem třídy G však teprve vyniknou vlastnosti K7. Na délku měří jen 3290 mm, široké je 1482 mm a na výšku má 1614 mm, přičemž rozvor čítá 2143 mm. Vůči „Géčku“ je kratší o více než 1,5 metru a také o půl metru užší.

Do kapsy ho pak strčí tak maximálně cenovkou, K7 vyjde v přepočtu na 81 tisíc korun. Velký rozdíl proti nějakým dvěma milionům u třídy G.  

Dovnitř K7 se nicméně vešla i nějaká moderní technika, přesněji tedy spíše jen infotainment systém s navigací, který má vstup pro SD kartu, USB či AUX. Toť vše.

K7 patří v Číně do kategorie vozidel, která nesmí na dálnice a jsou výhradně používaná v centrech ucpaných měst. Přenést tedy vzhled velkého německého SUV na městské miniautíčko je tak možná nakonec úžasnou ironií.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů