V Česku je na prodej Ferrari za 50 tisíc. Asi tušíte, v čem je problém

Our theme
Jan Zajíc | 24.04.2018
Replika Ferrari 575 Maranello, postavená na Peugeotu 406 Coupé. | foto: auto.bazoš
Automobilové repliky jsou možná nejsmutnější záležitostí ve světě automobilů. Lidé, kteří nedosáhnou na supersport z Maranella, snaží se občas bohatství alespoň předstírat starším levným autem, přestaveným do „podoby“ vysněného vozu. Asi netřeba zdůrazňovat, jak bídně taková snaha působí.
U nás jsou automobilové repliky naštěstí poměrně vzácné, ale i přesto se v tuzemské inzerci tu a tam nějaký kousek objeví. Třeba teď je na jistém serveru na prodej Ferrari Maranello, nabízené za vskutku lidových 50 000 korun. To je opravdu málo – většinou se totiž majitelé replik nestydí říci si za znásilněný Peugeot, Pontiac Fiero či Toyotu MR2 statisíce korun.

Základ „Maranella“ je právě v Peugeotu, konkrétně v modelu 406 Coupé, jehož karoserii původně navrhnulo studio Pininfarina. Bohužel právě svou elegantní siluetou připomíná nebohý Peugeot některým lidem Ferrari, konkrétně modely 360 Modena, F430 nebo 550 a 575 Maranello.

Lidové francouzské kupé někdo etabloval právě do role 575 Maranello. Peugeot obdržel jiný předek s odlišným nárazníkem, jinými světly (prý opravdu pocházejí z Ferrari), blatníky a novou kapotou a nechybí ani nová zadní světla s nárazníkem a čtyřmi koncovkami výfuku. Je takto upravená 406 vskutku podobná slavnému etalonu? Ale kdeže, i naprostý laik po pár sekundách rozezná, že se jedná o padělek. Stejně jako obecně u všech replik.

Bohužel pro nás inzerát zrovna nehýří informacemi. Uvedena není motorizace, takže nevíme, jestli se alespoň jedná o vrcholný třílitrový benzín.

Zato se prodávající chlubí, že jde o anglický kit za 5000 liber (v přepočtu asi 146 tisíc korun). A upozorňuje, že auto je rozložené po bouračce, ale samotná stavebnice je údajně neporušená a kompletní.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů