Vaše recenze: Passat drží i po 300 000 km, Subaru těší jízdními vlastnostmi

Our theme
Redakce | 03.01.2017
Subaru Legacy. | foto: cars.cz
Další výběr ze čtenářských recenzí je ve znamení LPG. Mezi vámi popisovanými vozy na partnerském serveru cars.cz jsme totiž našli i modely, které mají pod kapotou poměrně netradičně zážehový motor. Jejich majitelé pak vyšší náklady na palivo řešili přestavbou na LPG.
Volkswagen Passat 2.3 (2002)

Začněme u Passatu. Zatímco drtivá většina zájemců o tohoto legendárního zástupce střední třídy volí naftový motor, Lukáš z Moravskoslezského kraje prý náhodou skončil u auta se zajímavým benzinovým pětiválcem o výkonu 170 koní (125 kW).

Volkswagen Passat.


"Abych se přiznal, ani nevím co jsem to koupil, neznám nikoho, kdo má Passata s tímhle motorem. Ani na internetu jsem nenašel žádnou recenzi, akorát jsem si zjistil, že je to atmosférický motor, který je prý spolehlivý a nic se na něm až tak nekazí (uvidíme časem :)), akorát jako nevýhoda byla uvedena vysoká spotřeba paliva," píše Lukáš.

Pověsti o spolehlivosti se zatím ukazují jako opodstatněné. Passat už má totiž najeto přes 300 tisíc kilometrů - i když tachometr prý tvrdí něco jiného - a jezdí bez problémů. Náklady na benzín majiteli pomáhá snížit přestavba na LPG, kterou provedl ještě minulý majitel.

Zajímá vás víc? Celou recenzi najdete zde.

Ford Galaxy 2.0i (2001)

Docela řídký je výskyt zážehového motoru také ve Fordu Galaxy. Pavel Pertlík (bohužel zatím s námi nesdílel fotku svého vozu) však po velkém rodinném MPV "v benzínu" sáhl. A i on auto koupil jako ojetinu už po přestavbě na LPG.

"Vozidlo dovezeno z Holandska a je to typický holandský vůz - co největší auto s nejslabším motorem a malou výbavou. Motor by měl patřit mezi spolehlivé, ale na tohle auto je prostě slabý. Akcelerace slabá, ale při jízdě po dálnici (když mu dám čas na rozjetí) velmi pohodlná i v hodně vysokých rychlostech," prozrazuje majitel, který si pochvaluje především variabilitu interiéru.

Více informací si můžete přečíst v recenzi. Kompletní ji najdete zde.

Subaru Legacy 2.0R (2007)

Na LPG jezdí také uživatel J.M., ten však řídí Subaru Legacy z roku 2007, které koupil jako ojeté s nájezdem přes 120 tisíc kilometrů. Pod kapotou přitom pracuje dvoulitrový boxer o výkonu 165 koní (121 kW) - jeho projev pak majitel označuje jako návykový. Zvlášť když ho pošle do otáček.

Subaru Legacy.


Ale chválu si vysloužily i jiné vlastnosti. "Auto šlape jako hodinky, jízdní vlastnosti naprosto úžasné za každého počasí a drží na cestě jako přibité," tvrdí majitel. "Původně jsem měl obavy ze 4stupňového automatu, protože do té doby jsem měl vždy manuál a navíc si někteří na tento automat stěžují. Zpočátku jsem trochu nadával také, ale asi po 10 dnech naprostá pohoda. Problém je spíše v tom, že se člověk musí tady naučit pracovat dobře s plynovým pedálem, to je celý problém. Dneska už bych manuální převodovku nechtěl," píše také.

Vlastník černého Legacy je však k některým věcem i kritický. Ke kterým? To se dočtete v jeho recenzi.

Poznámka: Recenze byly redakčně upraveny a zkráceny.

ČTĚTE TAKÉ: Vaše recenze: Corolla je držák, malé Citroëny dělají radost provozními náklady
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů