Ze zámku na hrad. Veterány čeká sto kilometrů dlouhá jízda. Kudy pojedou?

Our theme
Marie Sehnálková | 26.04.2024
dalších 53 fotek
Veteráni se rozloučili se sezonou, hrad Helfštýn, neděle 24. září 2023. | foto: Deník/Liba Mátlová
Stovky motocyklů a historických vozů vyrazí v neděli 28. dubna v 11 hodin z Přerova. Čeká je spanilá jízda dlouhá sto kilometrů přes Dřevohostice, Bystřici pod Hostýnem, Kunovice, Kelče a Ústí. V Hranicích se na Masarykově náměstí zastaví přibližně v půl druhé.   
Z Hranic budou veteráni pokračovat přes Drahotuše, Slavíč, Lipník nad Bečvou, až na hrad Helfštýn. Je jisté, že se bude na co koukat: nebudou chybět aerovky, pragovky, tatry i motocykly Harley-Davidson.

Veteráni na hradě Helfštýn v roce 2023:

Jak uvedl za pořadatele Jiří Zemánek, na startu bude i osmaosmdesátiletá Libuše Šulcová, majitelka motocyklu BSA 770 z roku 1928 se sidecarou. "Je to manželka syna přímých dovozců BSA do České republiky. Z Českých Budějovic dorazí také cestovatel Petr Hošťálek, který sbírá motocykly. Na startu bude po pauze i Panhard Levassor ze sbírky Jirky Kratochvíla, což je automobil z roku 1917," vypíchl zajímavá vozidla.

Spanilou jízdu Ze zámku na hrad už potřetí pořádá Oldtimer club Helfštýn. Novinkou je pravidlo, že akce je pouze pro majitele vozidel vyrobených do roku 1945.

"Rozhodli jsme se tímto způsobem limitovat počet účastníků, protože zájem je rok od roku větší. I tak dorazí stovky motocyklů a historických vozů,“ vysvětlil Jiří Zemánek.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů