VIDEO: Jaguar tvrdě testuje svoje nové SUV F-Pace. Podívejte se

Our theme
Dominik Valášek | 06.07.2017
Testování maskovaného prototypu Jaguar E-Pace. | foto: Jaguar
Po obdivuhodném úspěchu prvního „kočičího“ SUV F-Pace vyrukuje britská automobilka i s druhým, menším modelem. Připravovaný E-Pace se ukáže již příští týden a postaví se proti konkurenci v podobě Audi Q3 či BMW X1.
Protože se Jaguar nespokojí jen tak s něčím, probíhá posledních 25 měsíců na čtyřech světových kontinentech velmi intenzivní testování nového vozu. Přes 500 inženýrů automobilky má k dispozici přes 150 vozidel, která zažívají muka pro dobrou věc.

Součástí testování jsou třeba obrovské výkyvy teplot, kdy se E-Pace pohybuje na jedné straně v tropických oblastech s teplotou přesahující 48 stupňů Celsia, na straně druhé v zamrzlých částech světa, kde padá teplota k -40 stupňům.

Jízdní testy potom probíhají nejrůznějšími možnými způsoby. E-Pace projíždí ledové ovály, bahnité tratě, ale samozřejmě i obávaný Nürburgring, na kterém se vývojové oddělení ujišťuje, že zákazníci dostanou jízdně zábavné SUV s jaguáří DNA. Severní smyčku německého okruhu projel E-Pace během testování více jak čtyřistakrát.

V poměrně extrémní testu se dále zkouší i zatopení vodou. Jaguar je odstaven v půlmetrové louži, motor vypnut a otevřeny všechny dveře. Po hodině stání ve vodě potom musí vůz nastartovat a z louže vyjet. Je dost nepravděpodobné, že by někdo něco podobného dělal se svým autem, nicméně patrně by vydrželo.

Odhalení Jaguaru E-Pace je nachystáno na čtvrtek 13. července, kdy se vůz představí v Londýně ve 21 hodin našeho času.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů