Video: Nejlepší vyhýbací manévry letošního ročníku Goodwood Revival

Our theme
Jiří Švamberk | 18.09.2018
foto: archiv
Přestože pozornost automobilové veřejnosti na sebe strhává především Festival rychlosti v Goodwood, jeho „zlé“ dvojče Goodwood Revival je místem, kde uvidíte skutečné závody. A dá rozum, že o nebezpečné situace není nouze.
Jestliže goodwoodský FOS je do jisté míry o statické kráse, pak Goodwood Revival je o akci, adrenalinu, spálených gumách, ale také o nádherných momentech, které lze spatřit pouze v motorsportu.

Revival je festivalu rychlosti hodně podobný, akorát s tím rozdílem, že tady nevidíte pouze jeden výjezd do kopce, ale regulérní závod, kde se na jednom okruhu utkávají staré závodní vozy nevyčíslitelní hodnoty. A o „nedělní“ projížďku rozhodně nejde.

Goodwood Revival je noční můrou všech sběratelů a nejrůznějších spekulantů. Protože jsou to právě toto lidé, kvůli kterým je drtivá většina starých závodních aut zavřena doma v garáži a tiše a nehybně čeká na správné finanční zhodnocení.

Na akci Goodwood Revival se ale sjíždějí lidé, kteří mají k těmto autům ten správný přístup. Tito lidé počítají s tím, že by svoje mnohamilionové krasavce prostě mohli rozmlátit a riziko akceptují.

Na přiloženém videu se můžete podívat na některé z nejlepších vyhýbacích manévrů, jaké se na letošním ročníku odehrály. Jen si zkuste spočítat, kdyby se ty dva Astony Martin DB4 G.T. opravdu „potkaly“ s odlehčeným E-Type v jednom karambolu… Z takové částky by se zamotala hlava i hodně bohatým lidem.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů