„Krizovka“ u Roudnice mohla skončit ošklivě. Všechno zachránil pohotový manévr

Our theme
Daniel Fuglevič | 07.06.2018
další 3 fotky
Tahle kritická situace ukazuje, jak užitečná jsou zpětná zrcátka. A jak důležité je také je používat. | foto: youtube.com
Milimetry od několikanásobné nehody se ocitli řidiči na dálnici D8 u sjezdu na Roudnici. Řidič dodávky zde přehlédl svižně se blížícího šoféra zezadu a donutil ho vystřihnout opravdu pohotový manévr, který zabránil katastrofě.
Kamerové záběry z jiného vozidla ukazují stříbrný a rychle cestující Volkswagen Golf Variant, který se přibližuje ke skupině tří aut - včetně žluté dodávky v pravém pruhu. Jakmile se řidič Golfu rozhodne skupinu předjet, nečekaně mu do cesty vjíždí právě zmíněná dodávka.

Její řidič si pravděpodobně nezkontroloval zrcátka nebo prostě přibližující se auto zcela přehlédl. Šofér v Golfu ale na poslední chvíli vystřihl pohotový manévr a celou skupinu vozidel „podjel“ zprava přes odstavný pruh.

Ano je možné, že měl jen obrovskou kliku, podle nás byl ale úhybný manévr výsledkem pozornosti i šikovnosti za volantem. Kliku ovšem měli i ostatní řidiči, kteří si v místě krizové situace pouze hleděli svého. Je lehké si představit, jak by situace dopadla, kdyby se reakce řidiče v Golfu opozdily jen o zlomek vteřiny. „Prosté" nezkontrolování zrcátek tady totiž mohlo doopravdy skončit srážkou celkem čtyř vozidel.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů