VIDEO: Rychlá, ostrá, široká. Nejrychlejší škodovka Nürburgringu má 400 koní

Our theme
Jan Zajíc | 27.03.2017
dalších 11 fotek
Škoda Octavia v úpravě od Nasy Performance. | foto: Nasy Performance
Už na první pohled tahle černá Octavia řve do světa, že chce být rychlá. A ona rychlá také je. Pod kapotou má stádo o počtu 400 koní.
Tato zvláštní oktávka totiž vznikla s cílem být co nejrychlejší na okruhu, i proto má se sériovou první generací společnou snad jen karoserii. Tedy její větší část. Za úpravami stojí německá firma Nasy Performance, která původní auto významně odstrojila, dále výrazně rozšířila a pohrála si s aerodynamikou, podvozkem a dalšími věcmi, a především vyladila motor.

Čtěte také: Benzinové škodovky dostanou filtr pevných částic. Už od příštího roku

Pod kapotou se tak ukrývá přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru, který na přední kola posílá 400 koní a 510 Nm točivého momentu. Přidejte k tomu hmotnost pouhých 1150 kilogramů a dostanete stroj, který na okruhu znemožní i mnohem dražší automobily.

Naznačuje to i video, které vytuněnou oktávkou ukazuje, jak drtí Severní smyčku Nürburgringu. Řídí ji přitom samotný šéf Nasy Performance, který tvrdí, že jeho monstrum je nejrychlejší škodovkou, co kdy jezdila po Nordschleife. Asi není důvod mu nevěřit. Však se podívejte sami.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů