Video týdne: BMW, které driftuje samo, Burák pálící gumy a rozhovor před smrtí

Our theme
Redakce | 12.01.2014
Australan Mark Gibbins si postavil skutečného Buráka z animovaného filmu Auta. A dělá s ním psí kusy. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Dnešní výběr nejzajímavějších videí ze světa automobilismu začneme vážně, ale skončíme vesele. Přehled totiž zahájíme velice působivým klipem bojujícím za bezpečnost na silnicích a uzavřeme dováděním se starým pick-upem z roku 1950, který si jeho majitel upravil do podoby hrdiny z animovaného filmu Auta.
Zapomeňte na nudné bezpečnostní kampaně, na Novém Zélandu vznikl klip, který přichází s velice působivým zpracováním. Spot je primárně namířen proti překračování rychlosti a přitom upozorňuje na skutečnost, že i ostatní řidiči mohou dělat chyby...

Druhé video už tolik vážné není. Naopak. BMW v něm ukazuje pokrok ve vývoji autonomního řízení, tedy technologie, která ovládá auto v provozu i bez aktivních zásahů řidiče. V Mnichově už jsou tak daleko, že naučili svoje kupé M235i driftovat - a řidiče k tomu opravdu nepotřebuje. Systém autonomní jízdy bokem samozřejmě pouze demonstruje technologické možnosti, do výroby s ním automobilka nepočítá. Zatím.

Animovaný svět filmu Auta má evidentně zapálené fanoušky i mezi dospělými. Jeden takový, konkrétně Australan Mark Gibbins, si podle jednoho z hrdinů postavil skutečné auto. Svůj starý pick-up z roku 1950 totiž upravil do podoby rezavého, otlučeného, ale zato věrného Buráka. A teď s ním dělá bláznivé kousky, například se účastní "závodů" v pálení pneumatik.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů