Majitel vyjmenoval všechny poruchy Tesly za rok vlastnictví. Je jich spousta

Our theme
Daniel Fuglevič | 30.10.2017
dalších 10 fotek
Všechny problémy majitele Tesly za rok vlastnictví. | foto: youtube.com
Americký výrobce elektromobilů Tesla v posledních letech bojuje s kvalitou výroby. Do řady nespokojených zákazníků se řadí i jistý Tyler Martin, který všechny problémy se svou Teslou podrobně dokumentoval. Nutno říci, že za skoro rok vlastnictví jich byla spousta.
V poslední době na tom není americký výrobce elektromobilů Tesla zrovna dobře. Automobilka stále nesplnila své plány ohledně produkce a dodání nových Modelů 3 nedočkavým zákazníkům, výrobní linky stále nejedou plnou rychlostí a do toho je značka nepřímo tázána, jak zajistí masovou výrobu a zároveň kvalitu nových vozů, když ani předchozí modely nebyly v rámci kvality zpracování zrovna vyzdvihovány.

Dřívější zprávy hovořily například o nespočtu majitelů Modelu X, kteří měli s vozem krátce po uvedení problémy, stejně tak jako o sedanu Model S, u něhož zákaznické hodnocení kvality a spolehlivosti nikdy nepřekročilo ani průměrné hodnoty.

Američan Tyler Martin, majitel Tesly Model S 60D, která jako nová stála v přepočtu přes 1,5 milionu korun, patří rovněž do skupiny nespokojených zákazníků a o svých nesčetných problémech během ročního vlastnictví vozu natočil docela obsáhlé video. Co ho tedy na autě trápilo?

Již v den předání vozu si například všiml nedokonalosti na laku karoserie, zaprášené dotykové obrazovky a nekvalitního slícování dveří se zbytkem karoserie. Další chyby se objevily vcelku rychle a po ujetí přibližně 5000 kilometrů už musel Martin do servisu.

Spousta bolestí
Sklopené zpětné zrcátko u řidiče se elektricky narovnávalo pouze částečně, takže ho bylo nutné vytlačit do správné polohy ručně. Dále se mechanici snažili opravit nelícující dveřní panely, což se jim prý nakonec podařilo jen částečně. A následně se řešil i problém s pomalým otevíráním zadních dveří, kdy po zatáhnutí kliky chvíli trvalo, než se daly dveře vůbec otevřít.

To ale nebylo všechno. Od zadních dveří pak během jízdy vycházely divné pazvuky, při jízdě rovně nebyl správně vyrovnaný volant, přední dveře začaly při otevírání skřípat a na čelním okně si Martin všiml horizontálních čar, které se nedaly smýt ani nijak vyleštit. Zřejmě se totiž jednalo o defekt z výroby.

V době, kdy se o auto staral mechanik již podruhé, se tentokrát objevilo nové rachocení u dveří spolujezdce. Tento problém byl úspěšně vyřešen a vyměněno bylo i čelní okno, nicméně u něj Martin nalezl zase kulatou deformaci v zorném poli řidiče. Aby toho nebylo málo, u spolujezdce začalo „odlézat“ obložení dveří. Z počtu závad se tedy za tuto dobu podařilo vyřešit pouze jednu.

Martin dále zmínil, že během dalších pár tisíc ujetých kilometrů se z různých míst na voze ozývaly opět nové podivné zvuky, třeba od větráku klimatizace, nepřesné řízení se nepodařilo opravit, stejně jako nelícující dveře, u nichž prý bylo všechno správně v rámci norem, a ke všemu občas nebylo možné dálkovým ovládáním otevřít kryt nabíjecí zástrčky.

Stále Teslu považuje za skvělé auto
Největším zklamáním ale podle něj bylo, když se na okrajích 17palcového dotykového displeje objevily zvláštní žluté čáry. U značky, která se pyšní hlavně novými technologiemi, je to prý smutné.

Velké množství drobných problémů pak zažehává otázku, zda by se měli majitelé bát dlouhodobějších nedostatků rovněž u zásadních mechanických komponentů, jestliže Tesla není schopná vychytat kvalitu zpracování ani u základních prvků svých vozů.

Jen pro přehled, Tyler Martin byl už během ujetých 14 tisíc kilometrů v servisu celkem šestkrát a za tu dobu nahlásil dohromady asi kolem 20 problémů. Nyní čeká na velkou roční prohlídku, v rámci které by rád vyřešil další nové a také stále nevyřešené závady.

I přes všechny tyto potíže s Modelem S ale Martin nakonec pochválil zákaznickou podporu Tesly a v žádném případě nemá v plánu rozloučit se svým elektromobilem. Stále jej totiž považuje za fantastické auto, jehož řízení si i přes zmíněné chyby každý den užívá. Sám totiž sebe a další majitele vozů Tesla nazývá hlavně jako nadšence, kteří značce leccos odpustí. Pokud má ale nový Model 3 mířit na mnohem širší publikum a být masově vyráběným elektromobilem, nebude to mít s podobnými nedostatky vůbec lehké.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů