Volkswagen Golf prý čeká větší modernizace. Dorazí i 420koňová verze

Our theme
Redakce | 26.01.2016
Koncept Volkswagen Golf R400. | foto: Volkswagen
Volkswagen si zřejmě překvapivě pospíší s modernizací svého bestselleru. Ačkoli se omlazená podoba modelu Golf očekávala až na podzim, německá automobilka ji pravděpodobně představí už v březnu na autosalonu v Ženevě.
Tvrdí to alespoň německý Auto Bild. Podle něj můžeme očekávat evoluci stávajícího designu v duchu aktuálního směru značky. Přibude tedy hran a ostřejších linií, přední světla pak mají u vyšších výbav dostat diodovou techniku.

V interiéru dojde k doplnění nabídky dekorů, barev a výrobce jistě také vymění některé materiály, ale hlavní novinkou má být možnost vybavit vůz multimediálním systémem s velkým 9,2palcovým displejem. Za příplatek bude k dispozici i digitální přístrojový štít a head-up displej.

Revizí jistě projdou také pohonné jednotky, otázkou však je, jak velkou. Volkswagen totiž v nedaleké budoucnosti plánuje rozsáhlou obměnu motorů. Současné 1,4litrové, 1,6litrové a možná i 1,8litrové agregáty nahradí několik variant nové patnáctistovky - tedy benzinové i naftové.

Koncept Volkswagen Golf R400.



Zajímavé také je, že brzy po modernizovaném Golfu by konečně měla být představena produkční verze konceptu R400, o níž se mluví od roku 2014. Ještě loni se předpokládalo, že by se mohla začít prodávat na začátku roku 2016, ale uvedení na trh tedy přijde později.

Finální produkt nakonec ponese jméno R420, což znamená posílení výkonu na 420 koní. Otázkou zůstává, jestli jej obstará přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec (jako v případě studie R400), nebo 2,5litrový pětiválec.

Jistotou je pohon všech kol, výrazně agresivnější vzhled, výroba omezeného množství exemplářů a pochopitelně vysoká cena, která určitě překročí hranici milionu korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů