Volkswagen láká na nový Arteon. Nástupce Passatu CC ukázal detaily

Our theme
Dominik Valášek | 23.02.2017
dalších 7 fotek
Volkswagen Arteon. | foto: Volkswagen
Volkswagen CC (dříve Passat CC) lze považovat za Passat s přidanou dávkou elegance a sportovnosti. Brzy se ukáže jeho nová generace.
Nový model už neponese název CC, ale dosud nikdy nepoužité označení Arteon. To se skládá ze slov Art (označující umění) a Eon (označující prémiový model). Po ukončení výroby limuzíny Phaeton se bude jednat zároveň o novou vlajkovou loď značky.

Vzhled je částečně odhalen na dvojici nových teaserů, které se přidávají ke staršímu náčrtku na papíře a také k videu (více zde), zachycujícímu průběh návrhu designu. Zároveň je zcela evidentní, že se Volkswagen s novým Arteonem drží dva roky starého konceptu Sport Coupe Concept GTE, o čemž svědčí třeba i shodná barva obou vozů.

Čtěte také: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

Co se designových novinek týče, Arteon dostane novou přední masku, ve které lamely chladiče přímo zasahují do LED světlometů. Plynulá a elegantní silueta pochopitelně zůstává a do výbavy přibude řada nejmodernějších technologií a jízdních asistentů.

Arteon, stojící na stejné platformě jako současný Passat, dostane také prodloužený rozvor oproti staršímu CC, čímž si polepší hlavně pasažéři na zadních místech. Interiér se dále pochlubí lepším zpracováním a vybranými materiály.

Čtěte také: Italdesign má vlastní supersport. Postaví jen pět kusů a bude hodně drahý

Pod kapotou můžeme očekávat stejné agregáty jako u zmiňovaného Passatu. Přeplňované motory budou s největší pravděpodobností startovat u benzínového 1.4 TSI a pokračovat přes dvoulitrové turbodiesely až po vrcholný benzínový dvoulitr o výkonu 280 koní (206 kW).

Premiéry se Arteon dočká již zanedlouho na ženevském autosalonu a do prodeje půjde v létě. Samotný Volkswagen potom naznačuje, že by se vůz mohl v budoucnu objevit i jako elegantní kombík, schovaný pod módní označení „shooting brake".
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů