Volkswagen omladil SUV T-Roc. Nadále bude mít i silné motory

Our theme
Radek Pecák | 19.11.2021
dalších 9 fotek
Volkswagen T-Roc | foto: Volkswagen
Největší evropská automobilka Volkswagen bude i po faceliftu modelu T-Roc nabízet sportovní verzi R a variantu umožňující jízdu s otevřeným nebem nad hlavou.
Po čtyřech letech od doby, kdy se poprvé objevilo rodinné SUV T-Roc v nabídce značky Volkswagen, přišel čas na modernizaci tohoto modelu.

Vnější vzhled vozu se během tohoto procesu příliš nezměnil. Lze si všimnout kosmetických úprav na přídi. Hlavní světlomety nyní využívají LED. Na nový design se můžete podívat do naší fotogalerie.

Uvnitř se standardně ocitá digitální přístrojový štít a centrální displej multimediálního displeje se vyčlenil z palubní desky. Nyní "trčí" až nad její úroveň. Úhlopříčka může být buď 6,5 nebo 8, případně i 9,2 palce. Jiný je rovněž panel pro ovládání klimatizace. Klasické kulaté knoflíky nyní nahradily dotykové plošky.

Do výbavy se dostaly další asistenční systémy. Mimo jiné také ty, které podporují částečně autonomní jízdu až do rychlosti 210 kilometrů v hodině.

Vůz si trošku překvapivě ponechal širokou paletu motorizací. Tou vstupní je zážehový litrový přeplňovaný tříválec s výkonem 110 koní. Pokračuje se čtyřválcovou patnáctistovkou (150 koní) a dvoulitrovým TSI, které poskytne dokonce 190 koní. Ze hry nejsou ani dvě verze dvoulitrového TDI. Naladěny můžou být buď na 115 nebo 150 koňských sil. Tato posledně zmiňovaná verze může být spojena také s pohonem všech kol. Řazení obstarává buď šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňové dvouspojkové ústrojí DSG.

Také kabriolet a sportovní verze
Kromě klasického SUV si zákazník může zvolit také verzi kabriolet se skládací plátěnou střechou. Ovšem v tomto případě si musí vybrat jen jednu ze dvou verzí motorů. Jak litrový tříválec, tak čtyřválcová patnáctistovka spalují benzín.

Vrcholná verze vozí na karosérii písmeno R. V takovém případě může řidič využít potenciál tří set koní, které proudí z dvoulitrového zážehového přeplňovaného tříválce Ve standardu je automat DSG a pohon všech kol. Samozřejmě také náležitým způsobem upravený podvozek, větší brzdy, sportovní volant i sedačky.

Nový T-Roc s motorem 1.0 TSI má základní cenu 543 900 Kč, nový T-Roc Cabriolet lze pořídit za ceny od 805 900 Kč ve výbavové linii „Style“ motorem 1,5 TSI a 6stupňovou přímo řazenou převodovkou.

K dealerům první kusy dorazí na jaře příštího roku. Ovšem objednávat je lze již nyní.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů