Volkswagen přestal vyrábět stylové CC, chystá ale nástupce. Jaký bude?

Our theme
Redakce | 23.11.2016
Volkswagen CC. | foto: Volkswagen
Volkswagen ukončil produkci modelu CC. Stylové "čtyřdveřové kupé", které ve výrobě vydrželo dlouhých devět let, už zmizelo také z nabídky českého zastoupení značky. Německá automobilka prý nyní finišuje vývoj nástupce.
Druhá generace vozu, který se v roce 2007 začal vyrábět jako Passat CC, by se tak mohla představit už brzy. Zvlášť když se očekává její výstavní premiéra na březnovém autosalonu v Ženevě.

Volkswagen však každopádně veškeré informace k nástupci drží pod pokličkou, prostor tak je zatím na spekulace a dohady, částečně podepřené o nedávno pořízené fotografie maskovaného prototypu vozu.

Nový Volkswagen CC.


Snímky ukazují, že by si nové CC (pokud se tak bude jmenovat, hovoří se o změně názvu) mělo ponechat sportovní postoj a siluetu připomínající kupé. Pohled na světlomety pak naznačuje inspiraci konceptem Sport Coupé GTE z roku 2015.

Novinka by měla - stejně jako předchůdce - sdílet techniku s Passatem, očekávejme tedy podobné rozměry, pohon předních či všech kol a pouze čtyřválcové přeplňované naftové i benzinové motory, tedy alespoň v Evropě.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE.


Na severoamerickém trhu by se nové CC mohlo prodávat i se zážehovým šestiválcem.

Ve srovnání s běžným Passatem ale bude "čtyřdveřové kupé" dražší, má proto působit luxusnějším dojmem. Na některých trzích by vůz měl dokonce převzít roli vlajkové lodi značky.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů